Vlotte winst voor Frankrijk en Spanje

Frankrijk ondervond weinig problemen met Ivoorkust.  Onder impuls van de wederoptredende Zidane verwenden les Bleus het thuispubliek met een resem kansen en drie doelpunten.  De Ivorianen, met onder meer Aruna, Zokora, Boka en Romaric in de basis, konden een aantal keer dreigen op de counter, maar waren te zwak om de thuisploeg echt te bedreigen.

De Fransen begonnen sterk aan de partij en kregen al meteen een aantal kansen.  Henry en Zidane konden echter niet afwerken.  De Ivorianen dreigden regelmatig op de counter, maar de Franse verdediging hield goed stand.  Iets voor het halfuur viel het verdiende openingsdoelpunt voor de thuisploeg.  Gallas kopte zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg voorbij doelman Tizié.  In het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers een aantal keer dreigen, maar het waren de Fransen die opnieuw scoorden.  Zidane en Henry zetten de 3-0 op het bord.  Een eerredder kwam er niet meer voor Ivoorkust, mede dankzij de sterke prestatie van de Franse verdediging.

Spanje kende een geslaagde generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd tegen Servië & Montenegro.  Uruguay ging met 2-0 voor de bijl.  De Spanjaarden maakten het verschil in de eerste helft.  Vooral Vicente begon sterk aan de partij en was een echte kwelduivel voor de tegenvallende Uruguyanen.   De middenvelder van Valencia lag met een knappe actie aan de basis van het eerste doelpunt.  Het was uiteindelijk Pablo García, een van de aanwinsten van Real Madrid, die de bal voorbij zijn eigen doelman devieerde.  Een klein kwartier voor de rust bekroonde Vicente zijn sterke eerste helft met een doelpunt.  Na een fout op Raúl maakte hij er vanop de strafschopstip 2-0 van.  Uruguay kon daar bitter weinig tegenover zetten en als de Zuid-Amerikanen dan toch gevaarlijk dreigden te worden, toonde de debuterende Reina zich attent.

De bezoekers begonnen beter aan de tweede helft.  De ingevallen Recoba en Regueiro konden voor meer gevaar zorgen.   De wedstrijd ging nu goed over en weer, maar de talrijke kansen van Recoba, Torres (die aan de rust de tegenvallende Morientes was komen vervangen), Raúl, Luque, Xavi en Luis García leverden geen doelpunt meer op.