Feyenoord wint Rotterdamse derby

Jimmy Wouters

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby gewonnen door op Het Kasteel Sparta met 1-3  te verslaan. Het was een zeer aantrekkelijk duel met Serginho Greene als uitblinker.

De thuisploeg uit Rotterdam-West speelde voornamelijk in de eerste helft knap mee. De promovendus legde  Feyenoord een hoog tempo op. Niet geheel onlogisch kwam de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong via een treffer van Ricky van den Bergh. Sparta ging na die 1-0 zelfs nog op zoek naar een tweede treffer. Ze kwamen er via Ivan Cvetkov nog erg dichtbij. Helaas voor Sparta scoorde Dirk Kuijt op slag van rust wel, waardoor beide teams met één doelpuntje gingen rusten.

In de tweede helft kon Sparta het hoge tempo uit de eerste helft niet meer volhouden. Daarbij komt nog dat Pardo binnen de tien minuten na rust wist te scoren, waardoor de veer gebroken was. Luttele minuten later werd het zelfs nog 1-3 toen Hossam Ghaly geheel vrijstaand de bal na een corner kon inkoppen. Sparta kwam er niet meer aan te pas. Het was zelfs Feyenoord dat nog wat kansjes kreeg, maar tot een doelpunt leidde dat niet meer.

Doelpunten: van den Bergh (20.); Kuijt (45.); Pardo (53.); Ghaly (57.)