Indrukwekkend Wezemaal, Kaart verrast

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Indrukwekkend Wezemaal, Kaart verrast
Foto: © SC

Op deze derde speeldag vielen enkele verrassingen uit de bus. In willekeurige volgorde: de eerste zege van nieuwkomer Exc. Kaart, het eerste competitiepunt voor WS Woluwe, het puntenverlies van RSC Anderlecht en de winst van een indrukwekkende landskampioen Rapide Wezemaal. Doot dit alles is het leiderskwartet gesloopt tot een kopduo Wezemaal - Stand. Luik.
 
Bij landskampioen Wezemaal kende Dames Zultse VV een enorme offday. Daar maakten de Wezemaalse doelpuntenmaaksters meer dan dankbaar gebruik van door 13 keer raak te treffen. Met vier doelpunten profileerde Femke Maes zich tot topschutter van deze eenrichtingsmatch. De andere doelpunten kwamen op naam van Karen Meeus (2), Inge Heiremans (3),Annelies Timmermans, Hanne Vandegoor en Tine Van der Auwera. Hopelijk laat dit bij Zultse geen mentale sporen na want de volgende weken wachten Anderlecht en Zuid-West Vlaanderen.
 
In het duel tegen Lentezon Beerse kon Exc. Kaart na veel zweet en hard werken uiteindelijk dat enige doelpunt van Jill Daneels in de prille aanvangsfasen vasthouden tot het eindsignaal. Het leverde een eerste driepunter op al kreeg Beerse meer dan een handvol kansen om alsnog die nederlaag af te wenden. Wie niet scoort loopt echter grote kans tegen een gasbek te lopen.
 
SK Opex Girls Oostende streeed met de moed der wanhoop tegen Oud-Heverlee om  een derde nederlaag op rij te ontlopen. Inzet en karakter waren echter niet voldoende om Fanny Kimpe (2) en Ils Goris af te stoppen. Dit derde verlies op rij levert de kustploeg de rode lantaarn op. Eén zaak is nu al zeker: Oostende moet dringend iets gaan doen aan het scorende vermogen wegens geen doelpunten op het saldo.
 
VC D E. Aalst is de tweede ploeg die zonder punten onderaan bengelt. Nochtans speelden de ajuinen een schitterende partij wegens vier keer scoren. Stand. Luik scoorde echter eenmaal meer en dat was voldoende om de volle pot te halen. Aanvankelijk overbrugde Aalst een dubbele achterstand via een owngoal van Kelly Theunissen en de gelijkmaker via Audrey Van Den Broecke. Na de herneming zorgden Aline Zeler en Maud Coutereels weer voor een dubbele voorsprong. Een geestdriftige thuisploeg plooide maar brak niet want via Angelique De Wulf (2) kwamen de ajuinen weer op gelijke hoogte in het slotkwartier. Vijf minuten voor tijd verzilverde Isabelle Ebhodaghe de assist van Aline Zeler naar een Waalse zege.
 
Zuid-West Vlaanderen nam de kans waar om zich naar de topvijf te loodsen. In wat vorig jaar nog een topper was kon Zuid-West met twee doelpunten Tienen het nakijken geven. Mede hierdoor blijft de suikerploeg in de middenmoot laveren.
 
Vlimmeren Sp wist op eigen veld subtopper RSC Anderlecht in bedwang te houden. Na hun recente zege klimt de thuisploeg naar de middenmoot. Anderlecht speelde overigens een lome wedstrijd. Bepaalde speelsters liepen er met hun gedachten blijkbaar niet bij. In de eerste helft domineerden de Brusselse bezoeksters zonder echt gevaar te creëren. Vlimmeren hanteerde de tegenstoot.
 
In het slotkwartier moest Anderlecht met ,,10’’ verder wegens de uitsluiting van Leen Wouters op vaag advies van de lijnrechter. Eén keer kende Anderlecht pech toen Sarina Heirbaut in de slotminuten, na een slordige Vlimmerense terugspeelbal, de paal trof.
 
WS Woluwe wist zich ook te onderscheiden door Sinaai Girls, tot dan nog met het maximum, een peer te stoven. Een gewijzigde thuisploeg, zonder titularis-doelvrouw Willeke Willems (stageverplichtingen), moest in de eerste helft aandacht schenken aan de bezoekende infiltraties die niet van gevaar ontbloot waren. Anderzijds miste Sofie Legros voor Woluwe een unieke doelkans. Desondanks klommen de bezoeksters net voor rust op voorsprong. Diezelfde Legros profileerde zich nadien tot een aanwinst en daar trokken o.m. Sara Yuceil en Christelle Brichet zich aan op.  Net voor het ingaan van het slotkwartier zou een samenspel tussen twee voornoemden naar de gelijkmaker (Brichet) voor Woluwe leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties