Speeldag 1 (zondagwedstrijden)

Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Speeldag 1 (zondagwedstrijden)
Foto: © SC

Zondag 04 september staan nog 5 wedstrijden op het programma in Derde Klasse A. Hieronder vind u ook de voorbeschouwingen van deze wedstrijden. Wil u de voorbeschouwingen van de 3 zaterdagwedstrijden nog eens nalezen klik dan hier.

1) FCN Sint-Niklaas - KRC Waregem (aftrap om 15.00)
FCN Sint-Niklaas maakte tijdens het tussenseizoen goed zijn huiswerk. Het bouwde verder op de ploeg van vorig seizoen en kon zich gepast versterken. Ook na het vertrek van Bouchouari naar Lokeren blijft de sterke aanval hun grootste troef. Met Togba Tia (ex-Beveren), Amine Belfassi en Rachid Allachi kunnen ze rekenen op heel wat klasse. FCN rekent op een prijs en moet daar zeker tot in staat geacht worden. Wordt getipt als de revelatie van dit seizoen.
KRC Waregem heeft de reputatie een zeer harde ploeg te zijn. Dit is dan meteen hun grootste sterkte. De over-mijn-lijk mentaliteit moet de West-Vlamingen behoeden van de degradatie naar Bevordering. De voorbereiding verliep met enige ups en downs. Een goede start wordt alvast zeer belangrijk.

2) KSV Bornem - Rupel Boom (aftrap om 15.00)
Beide ploegen speelden in de voorbereiding reeds een oefenduel. Rupel Boom - KSV Bornem werd toen 2-1. Maar nu wordt er echter met andere kaarten gespeeld.
KSV Bornem begon verbluffend goed aan de voorbereiding , maar zakte toen gelijdelijk wat terug. Een zeer wisselvallig resulatenverloop was het gevolg. Als Bornem beter wil doen dan vorig jaar dan zal het meteen goed uit de startblokken moeten. Met versterkingen als Georges Arts (Beringen), Fabio Da Silva (Deinze), Bart Jacobs (Lyra) en Kris Slachmuylders (RC Mechelen) deed het bestuur alvast het nodige. 
K Rupel Boom is nog een nieuwkomer in Derde Klasse A. Zij konden reeds heel wat overwinningen binnenhalen in de voorbereiding. Er moet wel bijvermeld worden dat de meeste wedstrijde gespeeld werden tegen lager spelende ploegen. Naast de wedstrijd tegen Bornem, speelde Boom ook reeds een oefenpartij tegen een andere reeksgenoot, nl. Willebroek-Meerhof, het werd toen 4-1 in het nadeel van Boom. Opvallendste transfer was ongetwijfeld deze van Marc Schaessens. Marc moest echter tijdens de voorbereiding onder het mes en mist de competitiestart. Een serieuze streep door de rekening bij Rupel Boom.

3) RFC Cappellen - Standaard Wetteren (aftrap om 15.00)
RFC Cappellen kwam vorig seizoen net iets te kort om de titel binnen te halen. Het doel is dan ook om dit gedurende dit seizoen goed te maken. Ze behielden grotendeels de kern van vorig seizoen en haalden daarbij nog enkele versterkingen binnen. Trainer Bart De Roover heeft heel wat keuze, enkel Schoenmakers is geschorst. In de voorbereiding wonnen de Roodgelen alvast 8 van hun 13 wedstrijden, 1 maal werd er gelijk gespeeld en 4 maal werd er verloren. Opvallend feit: RFC speelde amper 3 maal op eigen veld gedurende de voorbereiding, dit door de bouw van de lichtmasten.
Standaard Wetteren bulkt van de ambitie als je de uitspraken naleest. Toch lijkt voor velen een eindrondeticket niet haalbaar voor de Groengelen. De voorbereiding verliep er met de nodige ups en downs: met 4 overwinningen, 2 draws en 4 verliezen kon het de ambities niet echt bevestigen.

4) FCV Dender EH - SW Harelbeke (aftrap om 15.00)
FCV Dender EH
zal dit seizoen moeten bewijzen dat het de druk aankan om als absolute titelfavoriet te presteren. In de voorbereiding liep het alvast zeer vlot met de kwalificatie voor de 1/16e finales in de Beker van België. Het begon de voorbereiding met 2 verliezen tegen Lokeren en Moeskroen (beide 0-1). Van de volgende 10 wedstrijden werden er 9 gewonnen en werd er 1 maal gelijk gespeeld. Daarmee kan FCV Dender de beste voorbereiding voorleggen van alle ploegen uit Derde Klasse A. Toch werd er op het laatste moment nog versterkt met verdediger Josue Lioté die overkomt van FC Metz. 
SW Harelbeke had zeker en vast meer verwacht van de voorbereiding. Het kon geen regelmaat tonen en acteerde soms ondermaats. het bestuur reageerde gepast en haalde op de valreep nog 3 spelers binnen. Opvallendste in het rijtje is Diop die overkomt van KAA Gent. Van Club Brugge maakten ook Addo (broer van...) en Sani de overstap naar SW Harelbeke. Allen zijn ze reeds beschikbaar in de openingspartij.

5) KVC Willebroek-Meerhof - KSK Maldegem (aftrap om 15.00)
KVC Willebroek-Meerhof kampt momenteel met een blessuregolf. Uit de laatste berichten kan trainer Van Borm maar rekenen op 15 fitte spelers. Goudhaantje Gilles De Bilde blesseerde zich vorige week op het veld van reeksgenoot Rupel Boom (wedstrijd werd gewonnen door Willebroek met 1-4) en mot nog 2 weken rust nemen. Ook Vergeylen, Budts en De Craecke zijn er zeker niet bij. Het centrale due Blommaerts en Meire zijn nog twijfelachtig. Willebroek rekent als promovendus op een rustig seizoen en hoopt stiekem om als revelatie het seizoen te beëindigen.
KSK Maldegem kende niet meteen de meest succesvolle voorbereiding. Het moest 5 wedstrijden wachten op een overwinning en ging er dan het komende weekend uit in de derde ronde van de Beker van België tegen RCS Brainois na een snertvertoning. Nadien leek alles te gaan kantelen met 3 overwinningen op rij tegen Evergem, Meldert en Ursel. De laatste oefenpartij tegen Lauwe werd verloren. Vooral de talrijke blessures in de aanvalslinie zorgden voor wat ongerustheid, maar enkele spelers raken alvast terug fit tegen de openingsmatch. Maldegem wil vooral even goed doen dan vorig seizoen, toen het als 6e eindigde.

Klik hier voor de voorbeschouwing van de zaterdagwedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties