Herentals wint met 6-1 van SK Berlaar

Bart Hermans

VC Herentals startte zondag in 3de provinciale C thuis tegen SK Berlaar. De wedstrijd werd gewonnen door Herentals met 6-1. Toch was dit niet de juiste weergave van de wedstrijd, Berlaar domineerde de eerste helft van de wedstrijd maar werd koud gepakt vlak voor de rust. In de tweede helft kon Herentals afwachtend spelen en zijn voorsprong verdedigen. Nadat Berlaar de aansluitingstreffer had gescoord leek er nog wat spanning in de wedstrijd te komen. Herentals scoorde echter direct de 3-1 en liet daarna zijn hoe dodelijk efficiënt deze ploeg wel is.

Er waren maar een driehonderdtal toeschouwers afgezakt naar Sint-Janneke , het warme weer en Herentals kermis zullen hier ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd zodat er de eerste vijfentwintig minuten niet zoveel te beleven was op het veld. Wel moest Lijnrechter Bellens na acht minuten al afhaken wegens een verrekking. De scheidsrechter moest dus één kant van het veld helemaal voor zijn eigen rekening nemen.
In de 27ste minuut spatte het schot van Kevin Van Beeck uiteen op de paal. In de herneming was het diezelfde Van Beeck die op doel kopte en zijn bal ging wederom tegen de paal. Hier kwam VC Herentals heel goed weg. Berlaar was gedurende de eerste 44 minuten de beste ploeg op het veld maar ze konden dit overwicht niet omzetten in doelpunten. Toen iedereen al uitkeek naar een lekker drankje in de kantine kromde Kristof Benijs een hoekschop rechtstreeks binnen. Totaal onverwacht werd het 1-0. Diezelfde minuut kon Vanwesemael van op links voorzetten en werkte Bernard Looyens koelbloedig af en zette de 2-0 ruststand op de bordjes. De lijnrechter was niet de enige die pech had de eerste helft , de verzorger van Berlaar liep met zijn hoofd tegen de dug-out. Zonder veel erg , maar er was toch even tumult op de bank.

Herentals begon na de pauze wat beter te spelen. Steven Nijs vond tot 2 keer toe de doelman van de bezoekers op zijn weg. Deze doelman, Bram Janssens, is amper 16 jaar. Herentals liet Berlaar komen en loerde op de tegenaanval.  Op het uur lukte Berlaar de aansluitingstreffer wanneer een voorzet van Nico Van Bosstraeten door Kenny Witters in doel werd gekopt. Doelman Laureys was kansloos. De toeschouwers die dachten dat we terug een wedstrijd gingen krijgen kwamen bedrogen uit want Herentals scoorde direct de 3-1 via Jef Van Asbroeck. Berlaar zette nu alles op alles maar kon niet veel meer klaar spelen. Een kwartier voor het einde mochten de boeken helmaal dicht wanneer Steven Nys de bal in de loop van de ingevallen Lander Maeyninckx speelde en deze de 4-1 op de bordjes zette.
Een minuut later kreeg Steven Nys de kans voor de 5-1 maar hij miste onbegrijpelijk. Dit was maar uitstel want in de 80ste minuut zagen we een dubbele kapbeweging van Steven Nys en hij krulde de bal mooi in de goal. Vijf minuten was Berlaar nog dicht bij een tweede doelpunt maar het schot van Vik Van Brandt ging andermaal tegen de paal. Het was daarentegen Herentals dat via het tweede doelpunt van Jef Van Asbroeck de 6-1 eindcijfers vastlegde.

Iemand van Herentals zei na de wedstrijd : “We mogen lachen met de uitslag maar huilen met het geleverde spel”. Deze uitspraak vat de wedstrijd van Herentals goed samen.

VC Herentals: Filip Laureys, Johan Van Beeck, Philip Roodhooft, Dimitri Van Ende,
Joachim Van Wesemael, Kristof Benijts ( 64’ Kevin De Clercq), Paul Van de Kerckhof, Bernard Looyens (46’ Jef Van Asbroeck), Steven Nys, Gert Verdonck, Jeroen Büscher ( 63’ Lander Maeyninckx)

SK Berlaar:Bram Janssens, Kevin Croonenborghs, Alex Da Silva, Tim Swiggers, Kevin Van Beeck ( 77’ Said Bo Boun), Nico Van Bosstraeten, Werner Leonidas, Thomas Schuermans, Matthias Janssen, Jurgen Jacobs(71’ Vik Van Brandt)

Gele kaarten: 7’ Alex Da Silva, 81’ Thomas Schuermans

Doelpunten: 44’ 1-0 Kristof Benijts, 45’ 2-0 Bernard Looyens, 61’ 2-1 Kenny Witters, 62’ 3-1 Jef Van Asbroeck, 76’ 4-1 Lander Maeyninckx, 81’ 5-1 Steven Nys, 90’ 6-1 Jef Van Asbroeck