Analyse Nog drie ploegen met maximum

Nog drie ploegen met maximum

Dit weekend stond in Derde Klasse B de tweede speeldag op het programma. Kermt Hasselt en Charleroi gingen op zoek naar bevestiging na de knappe overwinningen van vorige week. Tongeren, Sprimont en Doornik moesten zich herpakken, om de rol bovenaan niet te lossen en onderaan gingen Walhain, CS Verviers en Visé op zoek naar de eerste punten.

Kermt-Hasselt bevestigde na de knappe overwinning van vorige week in Sprimont. De Limburgse hoofdstedelingen wonnen thuis met 2-1 tegen Olympic Charleroi. De thuisploeg nam een droomstart door al na vijf minuten op voorsprong te komen via Braem. Junior zorgde halverwege de tweede helft voor de verlossende 2-0. Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers nog wel tegen, maar de drie punten bleven in Limburg.

KSK Tongeren behaalde tegen Kelmis zijn eerste zege van het seizoen. De Tongenaren wonnen met 4-2 (zie verslag). Sprimont kon opnieuw niet winnen, de titelkandidaat kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij UR Namur. Doornik won wel, de Walen waren met 1-0 te sterk voor KESK Leopoldsburg. Pas in de blessuretijd zorgde Mundala voor de verlossende 1-0.

KVK Tienen won met zware 1-4 cijfers bij Visé. Caushllari bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong, Visé dreigde daarna wel, maar kwam niet tot scoren. Het was zelfs Geebelen die vlak voor rust de voorsprong van de bezoekers verdubbelde. Na rust kwam Visé een paar keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar een uitstekende doelman Schuermans (die onder andere een penalty stopte) behield de comfortabele voorsprong van Tienen. Gadiaga gaf de thuisploeg even hoop door er 1-2 van te maken, maar in de slotfase stelden de bezoekers via Morhaye en Gielen orde op zaken.

Franc Borains blijft het verrassend goed doen. Nadat het vorige week Doornik versloeg, ging het vanmiddag winnen bij Couillet, het werd 1-2. Franc Borains is hierdoor samen met Kermt-Hasselt en Tienen nog de enige ploeg met het maximum.

Onderaan de rangschikking behaalde Walhain zijn eerste gelijkspel, het werd 0-0 tegen Bocholt VV. CS Verviers behaalde zijn eerste overwinning door thuis met 2-1 Montegnée te verslaan.

Na twee speeldagen zijn er dus nog drie ploegen met het maximum. Volgende week zullen dat er hooguit nog twee zijn, Kermt-Hasselt gaat namelijk op bezoek in Tienen. Met Olympic Charleroi en Doornik staan er dan ook twee titelkandidaten tegenover elkaar. Het belooft volgend weekend dus een interessante speeldag te worden.