Analyse Wezemaal wint topduel, Oud-Heverlee Leuven bij topdrie

Guillaume Belaey
Wezemaal wint topduel, Oud-Heverlee Leuven bij topdrie

Op de vijfde speeldag won landskampioen Wezemaal met het kleinste verschil het topduel tegen dichtste achtervolger Sinaai Girls. Volgens Wezemaalse bron kreeg de Wase ploeg weinig of zelden kansen. Overigens was hun tegendoelpunt een geschenk  van thuisdoelvrouw Isabel Donvil.

De landskampioenen domineerden de partij maar botsten regelmatig op een stugge Wase defensie. Met doelpunten in de eerste helft van Inge Heiremans en de solerende Kristel Verelst legde de thuisploeg de basis van die nipte zege. Na de hervatting bleef Wezemaal aanmodderen waarbij Donvil er nog een schepje bovenop deed zodat Rebecca Degenaers de aansluitingstreffer kon scoren. De thuisploeg bleef hakkelend voetbal opvoeren alhoewel Sinaai daar geenszins gebruik kon van maken. De conclusie van de landskampioenen was echte wel sportief en lovend omtrent hun tegenstander: Sinaai Girls zal dit seizoen, ondanks verjonging, fel te duchten zijn.

Stand. Luik kreeg het bij Vlimmeren Sp. niet onder de markt. De Waalse bezoeksters konden niet rekenen op Cecile Carnol en Isabelle Ebhodaghe zodat de bezoeksters aantraden in een 4-5-1 concept. Daarin speelde Audrey Bodson de rol van de eenzame spits. Vrij vroeg dreigde Vlimmeren via Stephanie Cooymans hoewel haar poging naast ging. Ook Elke Somers kende geen meeval met haar vrijschop. Standard reageerde met een kopbal van Bodson en een poging van Aline Zeler. In het tweede gedeelte van die eerste helft domineerden de bezoeksters hoewel de vrijschoppen via Kelly Theunissen en Zeler weinig indruk maakten op de thuisploeg.

Ook na de hervatting bleef Stand. Luik het spel bepalen hoewel een alerte thuisdoelvrouw Romy Van Troy alles weerde. Slechts in het slotkwartier was ze kansloos toen  Theunissen een assist van Karima Ouazza verzilverde. Vlimmeren drong nog fel aan maar kreeg de gelijkmaker niet op het bord.

WS Woluwe kon zijn exploot van vorige week bij Stand. Luik niet bevestigen tegen Oud-Heverlee ondanks de thuisploeg bij rust nog op voorsprong stond. Het resultaat van een vroeg OHL-openingsdoelpunt vanop de stip door Junius en twee treffers van de gastvrouwen. In de tweede helft zou een gretig OHL met brio orde op zaken stellen. Eerst egaliseerde Fanny Kimpe, daarna liet Junius een penalty onbenut maar kon dat herstellen in de rebound.

In het slotkwartier en nadat Woluwe de lat had getroffen kwam de OHL-scoremachine op volle toeren. Onzia, Ils Goris (2) en Junius zorgden meteen voor 7 voltreffers. Woluwe kon nog een derde keer tegen prikken.

De grootste verrassing van deze 5de speeldag was de striemende nederlaag van een ontstellend zwak Lentezon Beerse bij een trefzeker Dames VC E. Aalst. De ajuinen scoorden reeds na 10 seconden via Ellen Dooremont. Met 5 doelpunten werd Dooremont  trouwens de blikvanger en ,,killer’’ van de bezoeksters. Ook Hadewijch Heyrman (2) en Audrey Van Den Broecke lieten zich gelden.

Evenzeer een doelpuntenfestival in Zultse dat door Anderlecht met 7 doelpunten van de mat werd geveegd. Al in het aanvangskwartier was het lot van de groen-gele thuisploeg beslist met doelpunten via Sophie Mannaert en Sarina Heirbaut (2). En nog voor rust hadden Sophie Mannaert en Cynthia Browaeys reeds voor 5 bezoekende doelpunten gezorgd. Debbie Vandemaele scoorde tussen de vlagen tegen. Na rust trof ze een tweede keer raak. Nog voor het uur om was hadden Niki De Cock en Heirbaut nogmaals een machteloze Zultse doelvrouw Evelyne Libbrecht succesvol op de korrel genomen. Met een gruwelijk doelpuntengemiddeldde  (6 – 27)  is Zultse genoodzaakt in de komende 2 weken (geen competitie wegens twee interlands voor Belgie) stevig te sleutelen aan het concept en het vertrouwen. Nu die zware wedstrijden voorbij zijn mag er niet meer getwijfeld worden en aan de heropstanding worden gewerkt in die twee oefenwedstrijden.

Dat geldt nog meer voor rode lantaarn Opex Girls Oostende waar het vertrouwen blijkbaar totaal zoek is na een alweer zware pandoering tegen KVK Tienen. De ,,suikerploeg’’ scoorde net geen dubbele cijfers. Nochtans kwam de kustploeg goed uit de startblokken met na 3 minuten een strafschopdoelpunt via Bianca Ternier. In dat aanvangskwartier moest Tienen terugplooien in eigen kamp. Nadien zakte Oostende in mekaar als een pudding want Tienen scoorde slag om slinger drie doelpunten. Nadien kreeg een radeloze thuisploeg nog 5 treffers om de oren.

De Oostendse staf wil dringend een mentaliteitsverandering zien gebeuren in de ploeg. Onderling klagen en zeuren is niet bevorderlijk voor de teamspirit. En vooral, praatjes staan maken langs de lijn met supporters kan dus niet. Zo liet de Oostendse verantwoorlijke weten op de nochtans puike Opex-website. ,,We mogen niet de kopjes laten hangen,  ,,één voor allen, allen voor één’’  moet het ordewoord blijven, knokken voor elkaar tot de laatste minuut kan het opwellende tij doen keren’’ dixit de Oostendse zegsman.

Al van bij het beginsignaal moest Exc. Kaart opboksen tegen een vloeiend combinerend Zuid-West-Vlaanderen. Bovendien kwamen de bezoekers telkens iets tekort in de onderlinge duels. Nadat Kaart-doelvrouw Annemie Delva knap een Zuid-West infiltratie had verijdeld kon ze één minuut later de openingstreffer niet verijdelen. Nog voor rust scoorde de thuisploeg een tweede keer. Nadien walste Zuid-West over de Antwerpse bezoekers, waarin doelvrouw Delva nog een handvol reddingen opbracht. Ze kon echter niet verhinderen dat uiteindelijk een half dozijn doelpunten het scorebord sierden.