Analyse 4e speeldag : Roeselare alleen leider

Marc Dawyndt
4e speeldag : Roeselare alleen leider

Roeselare won op het veld van Kortrijk en wordt leider in 1e provinciale met 10 punten uit 4 wedstrijden. Paal en de bezoekende doelman Vervacke hielden thuisploeg Kortrijk in de eerste helft van een doelpunt tegen Roeselare. Roeselare kon na de rust reageren en bouwde een voorsprong van 0-2 uit. Kortrijk redde op het einde nog de eer (uitslag 1-2).

De verrassing van de 4e speeldag speelde zich af in Koksijde. Koksijde kon de 3 punten thuishouden tegen Wielsbeke dat deze competitie nog geen punten had verloren. Koksijde won met 2-0 dankzij 2 doelpunten van Sarrazyn en een sterke doelman Claeys. In een evenwichtige partij, kon een vlotter scorende thuisploeg Koekelare hun 3e overwinning van het seizoen binnenhalen tegen Ieper (uitslag 3-1).

Thuisploeg Avelgem hield de punten thuis na een zuinige 1-0-zege tegen Knokke. In de 60e minuut scoorde Vandenbulcke (Avelgem) het enige doelpunt van de partij. Na 1 minuut stond de eindstand (1-0) van de partij tussen Boezinge en Oostkamp op het bord via een kopbaldoelpunt van De Cock (Boezinge) na vrijschop. Om doelpunten te zien dien je momenteel Eernegem te bekijken. In de laatste twee wedstrijden scoorde Eernegem maar liefst 13 keer. Nadat ze vorige week 7 maal scoorden in Zwevegem, scoorden ze deze week 6 maal tegen Poperinge. (uitslag 6-1) Goethals (Eernegem) vond de weg naar de netten 3 maal en wordt topschutter van de reeks.

HO Oostende won verdiend met 1-2 op het veld van Blankenberge. Ingelbrecht (Blankenberge) opende de score, maar Oostende boog de achterstand om naar een 1-2 overwinning met 2 doelpunten van Vandecasteele. Zonder fantastisch voetbal te brengen slaagde Izegem erin om met ruime 5-1 cijfers thuis te winnen van Zwevegem. Zwevegem incasseerde hiermee al hun 16e doelpunt in 4 wedstrijden en blijven samen met Kortrijk laatste zonder punten. Topschutters : 6 : Goethals (Eernegem) 5 : Sarrazyn (Koksijde) 4 : Deliens en Stellamans (Eernegem), Houthoofd (Ieper)