Juventus blijft winnen

Maarten Vandenabeele

Na 4 speeldagen blijft Juventus nog steeds met het maximum aan kop in de Serie A. De moeilijke uitwedstrijd tegen Udinese werd gewonnen. Inter en AC Milan, de andere favorieten voor de scudetto, wonnen ook.

Na zijn mooie prestatie van afgelopen weekend mocht Del Piero weer aan de wedstrijd beginnen, dit keer nasst Ibrahimovic. Beide ploegen waren in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd. Het verschil kwam er in de 37e minuut: Vieira ging bij een aanval mee naar voor en werkte de assist van Del Piero binnen, 0-1. Na de pauze werd de thuisploeg steeds sterker maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Milan was rap klaar met Lazio: na een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Shevchenko scoorde een prachtig doelpunt en ook Kakà pikte zijn doelpunt mee. Daarna kon Lazio helemaal niets meer klaarmaken en Milan controleerde rustig de wedstrijd.

Inter ging met het kleinste verschil winnen in Verona tegen Chievo. Net na rust scoorde Samuel zijn eerste doelpunt voor de Nerazzurri, op hoekschop: 0-1. Meteen was het voldoende voor de allereerste uitoverwinning van het seizoen.

Fiorentina blijft swingen: na een 1-0 achterstand bij de rust (Pinardi zette in de blessuretijd een strafschop om.) werd Lecce in het begin van de tweede helft vakkundig afgemaakt. Fiore, Bojinov en Toni zorgden voor 1-3. Del Vecchio verloor nog zijn zelfbeheersing en kreeg rood in de 64e minuut.

Palermo blijft ook bovenin meedraaien na een 1-0 overwinning op Reggina. Terlizzi was met zijn 4de doelpunt van het seizoen de matchwinnaar. De 3 punten waren verdiend tegen een zwak Reggina, dat puntenloos blijft.

Sampdoria staat samen met Inter 4de. De ploeg uit Genua ging met 0-2 zegevieren in Treviso. Bonazzoli scoorde beide doelpunten: 1 net voor en 1 net na de pauze. Treviso blijft met 0 punten helemaal onderin.

AS Roma klopte Parma met duidelijke 4-1 cijfers. Totti en Nonda brachten de Romeinen op 2-0 maar Cannavaro lukte op het halfuur de aansluitingstreffer. Panucci dikte nog voor rust aan: 3-1. Nonda kleurde zijn goeie wedstrijd nog wat bij met de 4-1 in de slotfase.

Empoli pakte zijn eerste punten na een 3-1 zege op Cagliari. Capone zorgde wel voor de 0-1 maar in de tweede helft ging de thuisploeg erop en erover: Tavano (2x) en Almiron deden de thuisaanhang juichen: 3-1.

Ascoli - Siena eindigde op 1-1. Op het doelpunt van Bogdani repliceerde Ferrante en zo hield de thuisploeg toch nog een punt over. Messina - Livorno bleef 0-0.