Hamburg en Hertha behalen knappe winst

Dirk Pieters

In de BayArena (foto) kon Leverkusen de drie punten thuishouden tegen 1 FC Köln. Voronin bracht de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong. In de tweede helft kon Leverkusen de score verdubbelen dankzij een doelpunt van Simon Rolfes. Köln kon nog milderen tot 2-1, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Op het einde van de wedstrijd raakten de gemoederen verhit en mochten Bernd Schneider (Leverkusen) en Matthias Scherz (Köln) vroegtijdig gaan douchen. Leverkusen springt door deze overwinning naar de vijfde plaats over FC Köln.

Ook Hertha Berlin kon de drie punten thuishouden in een spannende wedstrijd tegen MSV Duisburg. Hertha kende een droomstart, al na zes minuten kon Marko Pantelic de netten bolzetten. Duisburg liet het daar niet bij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook vlak na het halfuur. Ivica Grlic kon de bezoekers op gelijke hoogte trappen. In de tweede helft kwam Duisburg zelfs op voorsprong via Marino Biliskov. Hertha moest nu komen, wilde het zijn goede plaats in het klassement behouden. Wie anders dan Marcelinho zette de bordjes terug in evenwicht. In de 90ste minuut mochten de 30627 toeschouwers volledig uit hun dak gaan, Rafael Nonda trapte de 3-2 eindcijfers op het bord.

Mainz behaalde zijn eerste drie punten van dit seizoen op het veld van Kaiserslautern. Kaiserslautern, dat mooi in de middenmoot staat, kon niet verhinderen dat Mainz met de drie punten ging lopen. Na een half uur liet Michael Thurk thuisdoelman Macho machteloos. Het werd er niet beter op, want Sforza mocht nog voor rust vroegtijdig gaan douchen. Ook na rust bleef Mainz de beter ploeg en Benjamin Auer kon in de 90ste minuut nog de score verdubbelen.

Schalke vespeelde weer enkele kostbare punten op het veld van Nürnberg. De ploeg van Ralf Rangnick ziet Bayern al acht punten uitlopen. Nürnberg kwam al vrij vroeg op voorsprong via Stefan Kießling. Gelukkig was er in de tweede helft nog invaller Sören Larsen, die Schalke nog een punt kon schenken na een mooi doelpunt. Voor Nürnberg was dit een mooi puntje, maar het blijft nog wel mee onderaan in het klassement staan.

Hamburg behaalde een knappe overwinning op het veld van Stuttgart. Door die overwinning blijft Hamburg op een mooie tweede plaats staan op vier punten van leider Bayern. Een zeer sterk spelende Van der Vaart bracht de bezoekers op voorsprong iets na het halfuur. Hamburg mocht zo gaan rusten met een verdiende voorsprong. In de tweede helft kon Stuttgart snel de gelijkmaker scoren en zo de spanning terug in de wedstrijd brengen. Vlak voor tijd kon Jarolim nog eens uithalen en zorgde hij ervoor dat Hamburg met de drie punten kon gaan lopen. Stuttgart speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar in de competitie zakt de ploeg steeds verder weg.