Analyse Real komt terug

Tonnelier Caroline
Real komt terug

Real Madrid heeft zich eindelijk herpakt na drie opeenvolgende nederlagen.  De Koninklijke haalde het met 3-1 van Athletic Bilbao.  Het team van Luxemburgo draait meteen opnieuw mee in de kop van het klassement, wat niet kan gezegd worden van landskampioen Barcelona.  De Catalanen verloren tegen Valencia opnieuw punten, net als Betis Sevilla en Villarreal.  Celta de Vigo neemt de koppositie over van Deportivo en Getafe, die beiden op een gelijkspel bleven steken.

Het lijkt nooit iets te zullen worden tussen Woodgate en Real Madrid.  Na 17 maanden blessureleed maakte de Engelse verdediger tegen Athletic Bilbao eindelijk zijn debuut in het eerste elftal.  Het werd een debuut om nooit te vergeten.  Woody bracht in de eerste helft zijn ploeg op achterstand met een rake kopbal voorbij Casillas en keek tot overmaat van ramp in de tweede helft ook tegen een rode kaart aan.  Toch werd het de wedstrijd van de wederopstanding voor de Koninklijke.  De Madrilenen bogen een 0-1 achterstand in een sterke tweede helft nog om in een 3-1 overwinning en staan op slechts drie punten van koploper Celta.

FC Barcelona slaagde er tegen Valencia opnieuw niet in de drie punten te pakken.  Op eigen veld bleef het team van Rijkaard steken op een 2-2 gelijkspel.  Barcelona bracht vooral op het middenveld een zwakke prestatie, terwijl ook Valencia niet echt kunnen overtuigen.  De ploeg van Quique Flores is nog altijd te onmondig in de zone van de waarheid en moet vooralsnog rekenen op de medewerking van scheidsrechters en tegenstanders om tot scoren te komen.

Villarreal kan de goede vorm maar niet vinden.  De terugkeer van Riquelme bracht al enige beterschap, maar het vloeiende combinatiespel van vorig seizoen lijkt nog veraf.   De derde uit de eindstand van vorig seizoen ging nu zelfs op eigen veld onderuit tegen Celta de Vigo, dat zich weer helemaal herpakte na de flauwe vertoning tegen Racing Santander.  De verrassende promovendus is voorlopig zelfs alleen leider.  Villarreal daarentegen staat helemaal op de bodem van de rangschikking.

Betis Sevilla zette tegen Deportivo La Coruña een degelijke wedstrijd neer, maar een tweede overwinning leverde dat niet op.  De Andalusiërs waren vooral in de eerste helft de betere ploeg en brachten via de flanken de verdediging van Deportivo keer op keer in de problemen.  Aan de overkant konden ze bovendien rekenen op een sterk keepende Doblas.  De doelman moest zich enkel gewonnen geven op een (licht toegekende) penalty van ristán.  Opnieuw geen drie punten voor Betis, dat komend weekend tegen Barcelona moet proberen het nodige vertrouwen op te doen voor de verplaatsing naar Anderlecht.

Atlético Madrid en Espanyol Barcelona konden niet bevestigen na hun stunt tegen respectievelijk Barcelona en Real Madrid.  Atlético gaf een 0-2 voorsprong uit handen tegen Real Sociedad.  Na een goede eerste helft slikten de Madrilenen nog drie doelpunten na de rust, zodat het uiteindelijk 3-2 werd voor de Basken.  Espanyol Barcelona domineerde het grootste deel van de partij tegen Racing, maar het was  de ploeg uit Santander die het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Getafe slaagde er op eigen terrein niet in afstand te nemen van Real Mallorca.  De Madrilenen speelden opnieuw een behoorlijke wedstrijd en stonden bijna een hele wedstrijd aan de leiding.  Na de openingstreffer van Güïza in de zevende minuut leek het team van Schuster op een nieuwe overwinning af te stevenen, maar Navarro stak daar in de slotfase een stokje voor.

Osasuna is voorlopig aan een wisselvallig seizoen bezig.  Na de overwinning tegen Sevilla volgde opnieuw een nederlaag.  Real Zaragoza haalde het met 3-1, pas de eerste overwinning na drie gelijke spelen.  Diego Milito brak in de 50e minuut de ban voor Real Zaragoza tegen een tegenvallend Osasuna, dat voorlopig niet bij machte lijkt zijn tegenstanders echt in moeilijkheden te brengen.

Twee partijen van de vierde speeldag eindigden op een scoreloos gelijkspel.  Málaga had het moeilijk met de stevige organisatie van Alavés, dat zijn tweede punt van het seizoen sprokkelde.  Sevilla heeft nog steeds de weg naar doel niet gevonden.  De Andalusiërs kwamen nu al drie wedstrijden op rij niet tot scoren.  Dit keer was het Cádiz dat zijn netten schoon wist te houden.  De promovendus lijkt het dankzij een stevige organisatie alle tegenstanders dit seizoen moeilijk te kunnen maken.  Zelf scoren lijkt vooralsnog iets moeilijker dan het scoren beletten.  Ook vanop de strafschopstip slaagde Paz er niet in zijn team de overwinning te schenken.