NAC dient AZ eerste nederlaag toe

Jimmy Wouters
| 0 reacties
NAC dient AZ eerste nederlaag toe
Foto: © SC

NAC Breda heeft vanmiddag AZ met een verrassende 1-3 terug naar Alkmaar gestuurd. De drijfveer achter die overwinning was Pierre Van Hooijdonk. Het was een vrij boeiende partij vermits beide teams resoluut voor de aanval kozen.

AZ begon iets beter aan de partij. De Alkmaarders combineerden in de aanvangsfase iets beter dan de thuisploeg. Niet geheel onlogisch kwamen de bezoekers na een kwartier spelen dan ook op voorsprong. Tarik Sektioui kon in de rebound de bal voorbij doelman Arno Van Zwam werken. NAC kwam vervolgens beter in het spel en ook AZ bleef aanvallen. Dit maakte dat het spelbeeld vlot over en heen golfde waardoor de neutrale fan op een aangename partij getracteerd werd. 

In de tweede helft kwam NAC wat beter opzetten. De ploeg uit Breda vond haar scherpte voor doel terug, waardoor de kansen dreigender werden. Op  het uur kwam de thuisploeg dan ook verdiend langszij dankzij een goal van Arne Slot. De partij bleef vervolgens aantrekkelijk om volgen. Zo schoot Kenneth Perez nog eens tegen de binnenzijde van de paal. Onmiddellijk daarop was het aan de overzijde wel raak. Johan Vonlanthen scoorde op aangeven van Van Hooijdonk en bezegelde zo het lot van AZ.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties