Komen toppers speeldag goed door?

J. S.
| 0 reacties
Komen toppers speeldag goed door?
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de vijfde speeldag op het programma. Op het eerste gezicht staan de toppers niet voor een onoverkomelijke opdracht. De praktijk wijst echter meestal iets heel anders uit, zeker in deze reeks.
 
De verrassende koploper Franc Borains krijgt Wezet op bezoek. De thuisploeg heeft nog altijd het maximum van de punten. Ook morgen zouden drie punten mogelijk moeten zijn. Wezet heeft zijn start met een drie op twaalf volledig gemist. Vorige week werd er wel voor de eerste keer gewonnen, misschien halen de bezoekers vertrouwen uit deze overwinning en kan deze prestatie verder gezet worden.
 
Ook KVK Tienen treft een haalbare tegenstander, Couillet is morgenmiddag de tegenstander. Tienen is nog ongeslagen, vorige week werd er wel voor het eerst puntenverlies geleden. Bij UR Namur kwamen de Brabanders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Couillet staat op dit moment twaalfde met een vier op twaalf. De enige ambitie van Couillet zal wellicht zo lang mogelijk de nul houden worden.
 
KSK Tongeren staat voor een iets moeilijkere opdracht, de Eburonen gaan op bezoek bij CS Verviers. Tongeren heeft een wisselvallige seizoensstart, thuis werd tot nu toe twee keer gewonnen, maar op verplaatsing werd er twee keer verloren. Een nieuwe nederlaag zou wat van het goede teveel zijn, zeker met het uitzicht op de topper van volgende week tegen Tienen. Verviers staat op dit moment in de ruime middenmoot. Opvallend is dat alle punten thuis werden behaald, het zal dus allerminst makkelijk worden voor Tongeren morgen.
 
Op papier staat Olympic Charleroi voor de moeilijkste opdracht, de Walen krijgen de vierde in de stand Bocholt VV op bezoek. De vraag is echter of Bocholt een vuist kan maken tegen de technisch sterke ploeg. Bocholt haalde tot nu toe één puntje op verplaatsing, thuis werd er twee keer gewonnen. Olympic won reeds twee keer thuis, en dat tegen twee concurrenten.
 
De andere wedstrijden zijn:
 
UR Namur – Kermt-Hasselt
 
Sprimont CS – CG Walhain
 
Montegnée – FC Doornik
 
Kelmis – KESK Leopoldsburg
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties