Analyse Triestig weekend in Rusland

Luc Goderis
| 0 reacties
Triestig weekend in Rusland
Foto: © SC

In Rusland is dit weekend de 25ste speeldag afgewerkt en het einde van de competitie nadert dan ook met rasse schreden.  Leider Lokomotiv Moskou is de laatste speeldagen zijn riant opgebouwde voorsprong stilletjes aan uit handen aan het geven maar ook de naaste achtervolgers CSKA, Spartak en Zenith laten keer op keer steken vallen.  Het belooft een zeer spannend slot van de competitie te worden daar achter het voormalige ijzeren gordijn.

De vijfentwintigste speeldag werd zaterdag op gang geschoten met een duel tussen twee middenmoters.  Shinnik Yaroslavl - Torpedo Moskou.  De Moskovieten wonnen er vlot met 1-3.  Aleksander Zhirko had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong geschoten maar nog voor de pauze bracht Igor Semshov de bordjes weer in evenwicht.  Na de herneming maakte Semshov, met zijn tiende doelpunt van het seizoen, er 1-2 van.  Zeven minuten voor affluiten benutte Sergei Budylin een strafschop en legde zo de 1-3 eindscore vast.

De resterende zeven wedstrijden, waarvan twee stadsderby's, stonden op zondag geprogrammeerd.  Het werd voor de Russische voetballiefhebber maar een mager beestje.  Er vielen slechts twee doelpunten in de zeven zondagswedstrijden en U dacht dat de Belgische ploegen moeilijk scoren...

In Moskou ontving FK de buren van CSKA en wat verderop nam Dinamo het op tegen Lokomotiv.  Voor drie van de vier ploegen stonden er zeer belangrijke punten op het spel.

FK Moskou kon bij winst dichter bij de top sluipen en nog meedingen voor een Uefabeker-ticket.  CSKA mocht echter ook geen steek laten vallen.  Leider Lokomotiv heeft de laatste weken zijn riante voorsprong uit zodanig uit handen gegeven dat CSKA, Spartak en Zenit plotseling weer meedoen voor de titel.
Het werden twee wedstrijden om het liefst zo snel mogelijk te vergeten.  Dinamo - Lokomotiv eindigde op een troosteloze 0-0 en ook FK en CSKA hielden het bij een scoreloos gelijkspel.  FK had wel de botte bijl nodig om de titelhouder van de Uefabeker op nul te houden.  Het resulteerde in zeven gele en één rode kaart.

Zenith St. Petersburg, nog wat verderop aan de slag bij Saturn Moskou, kon dus optimaal profiteren van de beide scoreloze gelijke spelen.  De blauwwitten speelden echter een inspiratieloze wedstrijd en Saturn, nochtans ook ondermaats, had dan ook geen probleem de trots van Sint Petersburg af te houden.  Het werd er eveneens 0-0.

Spartak Moskou, met de kennis dat alle concurenten twee punten verloren, deed zijn huiswerk wel.  De bezoekers uit Samara, Kriliya Sovetov, bengelen onderaan de rangschikking en moesten dan ook een hapklare brok worden voor het herrezen Spartak.  De Moskovieten verslikten zich echter bijna in de staartploeg en een doelpunt van de Radoslav Kovac, net na de herneming, was het enige wapenfeit van de namiddag.  Het derde doelpunt van het seizoen van de Tsjechische verdediger was genoeg om de drie punten thuis te houden.

FK Rostov en Alaniya Vladikavkaz stonden bij aanvang van hun onderling duel samen op de voorlaatste (degradatie)plaats.  Het beloofde dus ook daar een triestige bedoening te worden...  Het werd het ook.  Beide ploegen speculeerden duidelijk op een gelijkspel.  Kriliya had een paar uur eerder verloren en beiden konden dus een puntje dichter bij het behoud sluipen.
Net na het kwartier viel er voor Rostov onverwacht een doelpunt uit de lucht.  Andrei Bochkov verzilverde tot zijn eigen verbazing een halve kans en "de slechtste aanval van de competitie" tegen "de slechtste verdediging van de competitie" bakten er verder niets meer van en het bleef 1-0.

Amkar Perm ontving rode lantaar Terek Grozniy.  Amkar, zo goed als zeker van het behoud, wilde niet en Terek kon niet.  De Tsjetsjeense bezoekers maakten niets klaar en mogen volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk terug naar tweede klasse. 0-0.

Rubin Kazan, aan een sterk seizoen bezig, en nieuwkomer Tom Tomsk hielden elkaar in de laatste wedstrijd van de 25ste speeldag perfect in evenwicht.  Ook in Kazan kwam niemand tot scoren.  Kinkladze mocht het tien minuten voor affluiten vanop elf meter proberen, maar zelfs dat lukte niet.  De Georgiër miste hiermee de kans om Rubin tot op één puntje van Zenith en Spartak te brengen.















Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties