Mexico sluit Argentijn in de armen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mexico sluit Argentijn in de armen
Foto: © SC

De verontwaardiging in voetbalminnend Mexico was groot toen de Argentijnse bondscoach Ricardo Lavolpe Guillermo Franco selecteerde voor de Mexicaanse nationale ploeg. Franco is van geboorte een Argentijn. Maar na zijn geslaagd debuut met één doelpunt en twee assists  in de wedstrijd tegen Guatemala is de kritiek verstomd.

Franco deed voor de wedstrijd nochtans hard zijn best om alle twijfels omtrent zijn toewijding weg te nemen. Hij vond het een droom om voor de nationale ploeg te mogen spelen, want scoren voor je land is toch nog helemaal iets anders dan scoren bij een club. 

Hét voetbalicoon van Mexico, Hugo Sanchez, was Lavolpe's grootste criticaster. De huidige coach van UNAM Pumas ligt al jaren overhoop met de bondscoach. Sanchez meent dat Mexico geen buitenlanders nodig heeft: niet op het veld en niet op de bank. Franco speelt nochtans al vier jaar in Mexico, bij Monterrey.

Inmiddels heeft de Mexicaanse pers Franco al in de armen gesloten. Zijn samenwerking met Francisco Fonseca, die twee keer scoorde was uitstekend. De Mexicaanse krant La Reforma sprak over een 'duivelskoppel' en Record had het over een droomdebuut van de neo-Mexicaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties