Manu Ferrera op de wip?

Yves Decock
| 0 reacties
Manu Ferrera op de wip?
Foto: © SC

Het nieuws is nog niet officieel, maar het lijkt er meer en meer op dat Manu Ferrera, trainer van tweedeklasser KV Kortrijk, morgen zijn ontslag krijgt bij de West-Vlaamse club. Waarschijnlijk word het nieuws dinsdag officieel bekendgemaakt door het bestuur van Kortrijk.  

Manu Ferrera is al twee seizoenen aan de slag in het Guldensporenstadion, eerst werd hij aangenomen als technisch directeur, maar wat later volgde hij Angelo Nijskens op om daarna KV Kortrijk naar de tweede klasse te loodsen via de eindronde. Vorig seizoen nam KV Kortrijk dan Rudi Verkempinck onder zijn hoede, maar na de tegenvallende resultaten van de club werd die vlug weer aan de deur gezet en nam Ferrera het roer terug over. De trainer boekte met Kortrijk een mooie reeks neer in de terugronde waardoor KVK in één ruk van de laatste naar de uiteindelijke zesde plaats van het klassement steeg. Dit seizoen sprokkelde de West-Vlaamse club 10 punten, maarhet  had dit meer te danken aan geluk dan aan het voetbal die de spelers op de mat brachten. 

De zevende speeldag deed de druppel helemaal overlopen want Kortrijk verloor thuis van Hamme met 1-3 cijfers en kon op geen enkel ogenblik aanspraak maken op de overwinning. Wat er met Ferrera gebeurt, is een vraagteken, het vermoeden doet de ronde dat hij aanblijft als technisch directeur. Ferrera word ook gelinkt met Anderlecht om scoutingsopdrachten uit te voeren en met La Louvière, waar onlangs zijn jongere broer Emilio aan de deur werd gezet. Gilbert Bodart en Gerrit Laverge worden genoemd als mogelijke opvolgers, al is dit nog niet helemaal duidelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties