Engeland rechtstreeks geplaatst

Ruben Verhaeghe

Engeland snoerde alle criticasters met een 2-1 overwinning tegen Polen de mond. Engeland was al geplaatst voor het WK, maar onderstreepte nogmaals dat het collectief sterk voor de dag kan komen.

In afwezigheid van David Beckham droeg Michael Owen de aanvoerdersband. Engeland speelde vrij en zonder druk want het was toch al zeker van de kwalificatie. Doelman Boruc kon maar net een vrije trap van Lampard overtikken. De thuisploeg creëerde de ene doelkans na de andere: Ledley King trapte over, Lampard kopte naast en Rooney schoot maar net over. Joe Cole kwam ook nog heel dicht bij de 1-0 voorsprong, maar de Engelsen toonden meer en meer een gebrek aan zelfvertrouwen voor de goal. Ook het ontbreken van sleutelspelers als Gerrard en Beckham deed er niet goed aan. Vlak voor de rust bracht Michael Owen even rust in de ploeg. Hij opende de score en evenaart met zijn 33ste goal het record van de legendarische Gary Lineker. De voorsprong was van korte duur want één minuut later kwam Polen via een knappe volley van Frankowski op gelijke hoogte. De ruststand was 1-1.

Na de pauze ging Engeland door met aanvallen. Rio Ferdinand verlengde een corner van Lampard naar Rooney, maar hij miste van dichtbij. Boruc verhinderde maar net een tweede doelpunt van Owen. Tien minuten voor tijd moesten de bezoekers zich dan toch gewonnen geven. Lampard scoorde van veraf de 2-1.