Benfica wint in Porto

Philippe Crols

Porto-Benfica is dit jaar eigenlijk ook een beetje Adriaanse-Koeman. De twee Nederlandse trainers stonden zaterdagnacht voor het eerst tegenover elkaar in de Portugese competitie. De ploeg van Koeman, Benfica, ging winnen bij de rivaal uit Porto met 0-2.

Over de eerste helft kunnen we kort en bondig zijn. Ronald Koeman was niet van plan om aanvallend voetbal te brengen en dus voetbalde Benfica vooral vanuit een goede organisatie. Dat werkte ook, want van kansen voor de thuisploeg was er amper sprake in die eerste helft. Ook de counters van Benfica leverden weinig of niets op. De eerste kans van de bezoekers na rust was wel meteen raak. Nunu Gomes kopte een voorzet van Nelson tegenvoets voorbij Vitor Baia in doel, 0-1 na 56 minuten spelen. Een dikke vijf minuten later besliste Nunu Gomes de wedstrijd. Veel moeite moest hij dit keer niet doen om de voorzet van Geovanni binnen te tikken, 0-2.

De troepen van Co Adriaanse werden meer en meer gefrustreerd en dat resulteerde in enkele grove overtredingen en kaarten. Porto-verdediger Bruno Alves mocht tien minuten voor tijd inrukken nadat hij eerst een bezoekende speler had getorpedeerd en hem vervolgens een kopstoot had gegeven. Ook Benfica eindigde de wedstrijd niet voltallig, want een paar minuten na de rode kaart voor Alves mocht ook Leo gaan douchen. Hij kreeg een tweede gele kaart. Benfica hield al bij al makkelijk stand en won dus met 0-2. Porto wordt zo derde en staat drie punten achter op leider Braga. Benfica is nu vierde en heeft na zeven wedstrijden een punt minder dan Porto.