Grimbergen heeft revanche beet

Kevin Vanbuggenhout

In het Prinsenbos stond met Grimbergen-Kampenhout een mooie affiche op het programma. Kampenhout stond op een mooie derde plaats en Grimbergen was aan een opmars bezig. Beide ploegen leken dus klaar om de toeschouwers een mooie wedstrijd te bieden. Bovendien wou Grimbergen zich revancheren voor de nederlaag in de beker.

Kampenhout startte het best. De kopbal van Solomon wordt makkelijk gepakt door De Valck. Grimbergen had het in het eerste half uur erg lastig  met Kampenhout, ook al speelde de bezoekers geen resem kansen bijeen. Op het halfuur was er een mooie vrije trap van De Coninck maar De Valck was alert. Een schot van Solomon ging over. Naarmate het einde van de eerste helft in zicht kwam, kwam Grimbergen er stilaan door en kon het eindelijk zelf voor dreiging zorgen. Hmouda kopte echter te zwak in de handen van Sueters. Een schot van de gretige Pauwels ging over. De stand aan de rust was 0-0.

Kampenhout probeerde net als in de eerste helft goed van start gegaan. De eerste kans in de tweede helft was dan ook voor de geel-blauwen. Cauwenberghs besloot echter van dichtbij op De Valck. Daarna nam Grimbergen het initiatief zelf in handen. Gelukkig voor de bezoekers kon de bal nog net voor de lijn gekeerd worden. Cauwenberghs prikte nog tegen met een schot dat naast ging. Dan was het weer aan de thuisploeg. De vrijstaande Geets kopte een vrije trap binnen: 1-0. Sueters hield een schot van Hmouda uit doel. Hmouda werd een kleine twintig minuten voor tijd vervangen door Bras. Ook Hmouda's vervanger botste op Sueters. De Kampenhout-doelman redde ook nog een schot van Bruyninckx. Twaalf minuten voor affluiten kopte Bruyninckx toch de 2-0 binnen. De bezoekers jaagden nog wel op de aansluitingstreffer maar die kwam er niet meer.

Grimbergen blijft verder werken aan zijn opmars en sluit nu aan bij de subtop. Kampenhout slikte in deze Brabantse derby zijn tweede nederlaag van het seizoen.

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Geets, Demeyer, Vanhecke, Baudet(89'Hofman), Van Winckel(86'Kariouhi), De Backer, Hmouda(72'Bras), Pauwels, Bruyninckx

KAMPENHOUT: Sueters, Vermeulen, Verbessem, De Geeter, Verhoeven, Peeters(81'Fortan), Tack, Van Ostaede, Cauwenberghs(72'Goas Lopes), De Coninck, Solomon

DOELPUNTEN: 63'Geets 1-0, 78'Bruyninckx 2-0

GEEL: Van Winckel, Cauwenberghs, Van Ostaede, De Geeter, Verhoeven