Opstal overklast Verbroedering Meldert

Gentil Dossche

Een collectief sterk en fris van de lever spelend Eendracht Opstal heeft in de derby tegen Verbroedering Meldert brandhout gemaakt van de trage en fantasieloze bezoekers, al kwamen deze wel snel op voorsprong.
Na amper enkele minuten verkenningsvoetbal trapte Samir Derraz een voorzet richting Jan Wauters en deze knalde de bal in één tijd in de winkelhaak 3de minuut 0-1
De thuisploeg was maar heel even aangeslagen en met zijn allen trokken de jongens van trainer Luc De Waegeneer vooruit wat resulteerde in een paar halve kansen, mede in de hand gewerkt door een onzeker acterende Olivier Van Impe die een vrijschop van Jelle De Wilde moest lossen (12de minuut) doch weinig moeite had met een te zachte kopbal van Joeri Spillebeen na voorzet van Steve Van Mieghem (25ste minuut)
De zwak leidende scheidsrechter Vincent De Bie kreeg een pak verwijten naar het hoofd nadat hij een paar onbegrijpelijke en zeker onnodige gele kaarten trok, maar ook hij kon niet verhinderen dat Opstal langszij kwam toen Wouter Vaeyens zich mooi vrijkapte en de bal op het hoofd van Joeri Spillebeen schilderde en die kende geen genade 33ste minuut 1-1
Net voor rusten stak Meldert even de neus aan het venster en Ivan Parijs moest plat op een kopbal van Joren Van Nijvel (42ste minuut)

Ook na de koffie bleef Eendracht Opstal de bovenhand voeren en toen Kevin Harnie over links doorging leverde hij perfect in voor Omar Goundafi en die knalde zijn 7de van het seizoen binnen 46ste minuut 2-1
Wouter Vaeyens ging op rechts aan de haal, won het duel met doelman Van Impe en legde af voor Goundafi die zijn knal uit de winkelhaak zag geplukt door … Michael De Greve. De Meldertse verdediger mocht zich meteen gaan douchen en Omar Goundafi trapte de strafschop onhoudbaar binnen 49ste minuut 3-1
Eendracht Meldert was nu helemaal van slag al ging Van Impe goed plat op schoten van Jelle De Wilde (55ste en 70ste minuut)
Nadat Wouter Vaeyens opnieuw dolde met Joren Van Nijvel speelde hij de bal door naar Joeri Spillebeen die Omar Goundafi zag vrijstaan. Joeri deed wat hij moest en Omar scoorde zijn hattrick 77ste minuut 4-1
Amper 2 minuten later zag de Opstalse spits een kanonbal uiteenspatten op de paal.

Verbroedering Meldert is zondag aanstaande om 15u gastheer voor KSV Temse, terwijl Eendracht Opstal, door deze overwinning opgerukt naar de 4de plaats in de rangschikking, op bezoek gaat bij Berchem Sport.

Eendracht Opstal

Parijs, Goossens, Aeyels, Smet, Harnie, Vaeyens (79’ Zeroual), De Wilde, Van Mieghem, Spillebeen (85’ De Vits), Goundafi, Ben Kouidar (70’ Eeckhout)

Verbroedering Meldert

Van Impe, Depovere (46’ Verroken), Neirinckx (57’ Van Goethem), Laseure, Baeten, Van den Bossche, Derraz, Van Nijvel, De Greve, Peelman (81’ De Vis), Wauters

Gele & rode kaarten:
28’ geel Ivan Parijs
30’ geel Nadir Ben Kouidar
45’ geel Joeri Spillebeen
49’ rood Michael De Greve

Doelpunten

03’ 0-1 Jan Wauters
33’ 1-1 Joeri Spillebeen
46’ 2-1 Omar Goundafi
49’ 3-1 Omar Goundafi (pen)
77’ 4-1 Omar Goundafi