Rapide haalt eerste driepunter

Rapide haalt eerste driepunter
Foto: © SC

Het hard werkende Lebbeekse team is er collectief in geslaagd revanche te nemen voor de miskleun van vorige week en de drie punten te ontfutselen aan de scheepsbouwers van Temse, al laat ook deze wedstrijd een wrange nasmaak achter. Immers, net voor het halfuur verloren de bezoekers Torres Rosenilton, die na een zware tackle van Jan Van Damme met een (hoogstwaarschijnlijk) gebroken enkel en/of scheenbeen werd afgevoerd.

Temse kwam het snelst uit de startblokken en Glenn Baert moest plat op een schot van Tim Van Steenbergen, terwijl hij ook al heel attent reageerde op een scherpe hoekschop van specialist Hervé Van Overtvelt.

Trainer Noë had Preben De Leeuw achter de spitsen geplaatst en dat bleek een goede zet want toen Preben van op zo’n 25 meter een harde en goed geplaatste vrijschop richting winkelhaak trapte, bleek iedereen te verrast en konden de bezoekers beginnen juichen.
De thuisploeg leek aangeslagen en Davy Bracke moest zijn kunnen tonen op een kanonbal van Wim Walschaerts, terwijl Dimitri Dhondt een voorzet van Preben De Leeuw in één tijd naast knalde.

Nadat de onfortuinlijke Torres Rosenilton het terrein had moeten verlaten, knokte Temse zich terug in de wedstrijd, maar Olivier Schelfhout kreeg een superscherpe vrijschop van Hervé Van Overtvelt onvoldoende onder controle, terwijl Preben De Leeuw niet wou onderdoen en Davy Bracke beide vuisten nodig had op diens vrije trap.

Temse wou na de koffie het evenwicht herstellen, maar vergat daarbij te voetballen. Frank Hauben en Jeff De Visscher hielden centraal achteraan de boel goed gesloten en werden door de KSV-aanvallers zelden in verlegenheid gebracht. Gevaar kwam er pas toen Glenn Baert een verkeerd van de voet springende bal van Mathias De Visscher moest overtippen.

Kort na het uur leek het dan toch te lukken voor de thuisploeg, maar de Lebbeekse doelman had twee supersaves in huis op schoten van Nicolas Verhas na hoekschop, terwijl Jeff De Visscher de bal van de lijn wegkeilde en Tim Van Steenbergen een voorzet van Kristof Maes onbesuisd overknalde.
Rapide Lebbeke trok opnieuw het laken naar zich toe en Davy Bracke moest plat op een schot van Kevin Bogemans, terwijl Tim Vierbergen de maat nam van Olivier Schelfhout, maar door deze werd onderuit getrokken. Kapitein Preben De Leeuw liet de kans niet onbenut en trapte de strafschop onhoudbaar binnen.

Glenn Baert moest een nieuwe inswingende hoekschop van Hervé Van Overtvelt met de vuisten wegwerken, stuurde Kevin Bogemans diep, die de thuisverdediging omspeelde en onbaatzuchtig in de loop van de beter geplaatste Tim Vierbergen aflegde. De rechterspits aarzelde niet en knalde onder Davy Bracke binnen.
In blessuretijd benadrukte Glenn Baert zijn gave prestatie van vandaag met een goede save op een schot van Thomas Ruys.

KSV Temse trekt zondag aanstaande naar Verbroedering Meldert, terwijl Rapide Lebbeke op zaterdag 22 oktober om 20u gastheer is op het Gemeentelijk Sportcomplex in de derby tegen St-Paulus Opwijk. [AN]

Verslag: Gentil Dossche

KSV Temse

Bracke, De Wilde, Van Damme, Schelfhout, Van Steenbergen, Verhas, De Bondt, Vergauwen (59’ Ruys), Van Overtvelt, De Clercq, Maes

Rapide Lebbeke

Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Visscher Mathias (71’ De Visscher Steff), Walschaerts, Vierbergen, Dhondt, Bogemans (90’ De Witte), De Leeuw, Rosenilton (28’ Cools)

Gele & rode kaarten:

44’ geel Nicolas Verhas

61’ geel Jan Van Damme

82’ geel Frank Hauben

Doelpunten

15’ 0-1 Preben De Leeuw

85’ 0-2 Preben De Leeuw

89’ 0-3 Tim Vierbergen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties