Analyse Lyra is zijn maximum kwijt

bernie de vuyst
| 0 reacties
Lyra is zijn maximum kwijt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De verrassing van de afgelopen speeldag was het forse verlies van leider Lyra op het vald van Thes. Ook Meerhout haalde stevig uit.

Thes won met 4-1 van koploper Lyra. Hendrickx (pen), Vanhamel, Albayoglu en Beckers zetten de netten bol voor de thuisploeg die na de uitsluiting van Put nochtans een uur met zijn tienen speelde. Sporza-journalist Joos prikte tegen. De Lierenaars staan nog wel eerste met een knappe 18 op 21.

Een sluw Zwarte Leeuw ging met de punten laan de haal bij Bree (0-3). Nys trof twee maal raak terwijl Creemers een own goal maakte.

Spouwen-Mopertingen hield de drie punten thuis tegen Lichtaart. Snijders en Bronzwaer waren de Limburgse schutters van dienst. Nicolay scoorde voor de Antwerpenaren.

Berkenbos en Veldwezelt deelden de punten (1-1). De Heusdenaren klommen op voorsprong via een beauty van spelmaker Ruttens. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte na een discutabel toegekende penalty die Monziba feilloos omzette. Veldwezelt-speler Jongepier kreeg tien minuten voor affluiten trouwens nog rood.

Meerhout gaf Aarschot een 6-2 pandoering. Sluipschutter Oris was met drie treffers de plaatstelijke held. Verhesen, Gilissen en Stas (pen) kregen eveneens het leer tegen de touwen. Rucquoy en Aquino konden de pijn een beetje verzachten.

Mol-Wezel versloeg Heist met 2-1. Goalgetter Van de Pol vond twee maal de weg naar doel. Van Asten scoorde in de slotminuut tegen.

Olen tegen Patro eindigde op een spectaculair 3-3 gelijkspel. Voor de thuisploeg stonden Nuyts (pen), Sas en Van Ossel aan het kanon, voor de Maaslanders Caramel (pen) en Karabulut. De Jongh trapte in eigen doel.

Milen pakte een puntje in Hoogstraten (1-1). Ruth was de Zuid-Limburgse doelpuntenmaker en Bastiaensen de Antwerpse. Hoogstraten speelde bijna een ganse wedstrijd met een speler minder na de vroege uitsluiting van Neefs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties