De feiten na de topper

Thomas Dubois
| 0 reacties
De feiten na de topper
Foto: © SC

De kop is eraf voor Gert Verheyen, zondag in de vooravond scoorde hij zijn 150ste doelpunt voor Club Brugge en tevens zijn eerste tegen Anderlecht, de ploeg waar hij voor zijn periode bij Club nog als eigen speler door de supporters weggehoond werd. Met zijn eerste doelpunt in en tegen Anderlecht is meteen het enige taboe in zijn carrière weg. Mogelijk was het gisteren de laatste keer dat Verheyen als speler uitgefloten werd in het Constant Vandenstockstadion. Deze winter beslist hij of hij er nog een jaartje mee doorgaat of niet.
 
Bij de Clubspelers is er onduidelijkheid alom over wie nu het eerste doelpunt gescoord heeft, bij deze actie vertrok een vrije trap van Sven Vermant richting doel, op het zicht werd deze niet aangeraakt en ging via de paal binnen in doel waarop hij toch nog een tikje meekreeg van de Kroaat Bosko Balaban. Na de match echter zijn er drie spelers die het doelpunt claimen. Clement is ervan overtuigd dat hij de bal met zijn haar nog aanraakte, terwijl ook Verheyen dit gelooft. Balaban wist te vertellen dat hij de bal over de lijn geduwd heeft. En Vermant? “Ik zou het niet weten.” Balaban was overigens eerlijk na de wedstrijd ten opzichte van zijn medespelers en de supporters. “ Mijn excuses aan trainer en medespelers. Ik heb niet meegedaan vanavond. Ik was nergens, mijn slechtste match in het shirt van Club Brugge. Jammer dat zoiets moet gebeuren in de topper tegen Anderlecht.”
 
De wedstrijd begon niet al te goed voor Club, scheidsrechter van dienst De Bleeckere trok al snel 4 gele kaarten voor spelers van Brugge. Één ervan kwam tot stand wanneer Wilhelmsson een zuivere schwalbe uitvoerde over het been van Clement. Veel erger zijn echter de gele kaarten voor Dufer en Spilar die zo de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen AA Gent in het eigen Jan Breydelstadion zullen moeten missen. Voor beide is het hun derde van het seizoen.
 
En wat een inzet van Jestrovic bij het opwarmen. “Jestrogol” begon op de bank, Serhat kreeg de voorkeur en deed het uitstekend met twee mooie doelpunten en die zorgde ervoor dat het gemoed van Jestrovic tot onder het vriespunt daalde. Toen hij dan een kwartier voor het einde van de wedstrijd de opwarming moest aanvatten liep hij rustig wat heen en weer en ging hij zich dan vervolgens tegen de balustrade nestelen om rustig te keuvelen met de stretchende Hasi. In een wedstrijd die door het grotendeel van België bekeken wordt dragen de voetballers eens te meer een voorbeeldfunctie ten opzichte van de jeugd, wat moet de jeugd niet denken als een speler zich met zo’n inzet “zit” op te warmen? In de vijf minuten die hij speelde pakte hij dan ook nog een onnodige gele kaart waardoor hij volgende week geschorst is voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag in Lokeren.
 
Het werd een amusante topper, ware propaganda voor het spelletje tussen de top van België. Jammer echter van die kleuren. Waar is de tijd dat beide ploegen hun clubkleuren hoog in het vaandel droegen. Anderlecht wilde in hun zwarte outfit met een vleugje paars aantreden waardoor het blauwzwarte shirt van Club niet te onderscheiden zou vallen naast deze van Anderlecht. De lichtblauwe truitjes brachten soelaas.
 
Op deze manier is Standard de lachende derde, Standard heeft nu al drie punten voorsprong op Anderlecht en 9 op Club Brugge dat momenteel zich tevreden moet stellen met een zesde plaats. Het spelpeil van gisteren belooft echter veel goeds.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties