Trio samen aan de leiding

Marc Dawyndt

Leider Roeselare verloor thuis tegen Boezinge met zware 0-6 cijfers.  Roeselare die heel wat basisspelers miste en bijgevolg met een noodploeg aantrad was al na 3 minuten spelen op achtervolgen aangewezen toen Lahaeye scoorde.  De andere doelpunten werden gescoord door Desomer (2), Touré (2) en Deschodt.

Wielsbeke kon tegen Knokke een voorsprong van 3-1 niet vasthouden. In de eerste helft schoot Bostoen (Wielsbeke) zijn ploeg 2x voorop. Van Laer scoorde voor Knokke. Ruststand 2-1, waarbij Tubaert (Wielsbeke) reeds in de 28e minuut rood kreeg voor natrappen.  In de 2e helft klom Wielsbeke naar een 3-1 voorsprong via Goeminne, maar Knokke kon met een man meer nog een gelijkspel uit de brand slepen met een doelpunt van K.Vanden Bergh en een doelpunt van Sinnaeve.

Zo krijgt Club Roeselare op de leidersplaats nu het gezelschap van Wielsbeke en Knokke zodat de tiende speeldag beslissend zal zijn voor de eersteperiodetitel.  Zelfs Ieper, Avelgem en HO Oostende zijn nog in de running voor de eerste prijs van het seizoen.

Na 12 minuten had thuisspeler Vervaecke (Zwevegem) al tweemaal gescoord tegen buur Avelgem.  Verfaillie (Avelgem) deed wat zijn ploegmakker Narbond net voordien niet deed. Namelijk scoren vanop strafschop.  Net voor rust stelde Labie gelijk.  Kort na de pauze trapte Narbond (Avelgem) zijn ploeg voorop.  Vanop de penaltystip leek Laevens (Zwevegem) een gelijkspel te versieren en zo hun 1e punt van het seizoen te halen, maar invaller Romont deed Avelgem zegevieren.  (Uitslag : 3-4)

HO Oostende kon voor het eerst een thuisoverwinning binnenhalen en dit tegen Oostkamp met 3-1.  Ruststand 0-0, maar na 10 minuten in de 2e helft stond de eindstand op het bord met doelpunten van Vanderleen, Clinck en Hallemeesch voor Oostende en Rotsaert op penalty voor Oostkamp.  Rood was er voor Senaeve (Oostende) en Yde (Oostkamp).

In een eerste helft zonder noemenswaardige kansen stond het tussen Ieper en Koksijde aan de rust 0-0.  Na de rust schoot een goed gevolgde Gerry (Koksijde) na een vrijschop van Ternier (Koksijde) die de thuisdoelman onvoldoende onder controle kreeg.  Kort daarvoor had Houthoofd (Ieper) een strafschop naast getrapt.  Lang kon Koksijde hun voorsprong niet vasthouden want Lemoine (Ieper) scoorde al vlug de 1-1 op voorzet van Vandoorne. (uitslag : 1-1)

Koekelare kon op het veld van Eernegem enkele kansen in het eerste kwartier niet verzilveren.  Eernegem herstelde daarop het evenwicht en scoorde via Demeulemeester en Deliens.  Ruststand 2-0.  Goethals scoorde de 3-0 na een fout in de Koekelaarse verdediging.  Via een owngoal van Pauwels werd de eindstand (3-1) op het bord gebracht.

Poperinge kon rusten met een 1-0 voorsprong tegen Izegem.  Lamaire scoorde na voorzet van Destadsbader.  Na de pauze zette Izegem druk.  Het was echter wachten tot de 78e minuut vooraleer Coghe kun gelijkstellen (Uitslag 1-1)

Kortrijk loerde op het veld van Blankenberge voortdurend op de counter.  Dit resulteerde pas in de 70’ minuut toen Calu (Kortrijk) mocht scoren op strafschop.  Daarna trok Blankenberge alle registers open en kon de ingevallen Geldof binnenknallen op voorzet van Plovie. (Uitslag 1-1)