Standard dient klacht in tegen Gumienny

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard dient klacht in tegen Gumienny
Foto: © SC

Het verhaal rond de Belgische scheidsrechters dreigt een straatje zonder einde te worden. Pierre François, algemeen directeur van Standard, kondigde aan een klacht te zullen indienen bij de Belgische voetbalbond tegen Serge Gumienny.

François meent dat Standard benadeeld werd in de wedstrijd tegen Moeskroen, die de Rouches trouwens met 2-1 verloren. In die wedstrijd kon Tchité alleen op doel af gaan, maar stopte hij vlak voor de open goal omdat hij dacht een fluitje te hebben gehoord. Dat was wel zo, maar dat kwam niet van de scheidsrechter, maar uit het publiek. Gumienny besliste dan maar om toch snel buitenspel te geven.

“Gumienny nam enkele tegenstrijdige beslissingen die niet conform het reglement zijn”, aldus François. “De laatste weken zien we een opeenstapeling van fouten, denken we recent nog maar aan Club-Westerlo, en we moeten hiertegen eens beginnen reageren. Enige consistentie zou ook op zijn plaats zijn. De lijnrechter die Lierse benadeelde tegen Standard werd naar derde klasse verbannen. Diegene die de week erna op Waregem Tchité afloot dan weer niet. Ook nu volgt er weer geen reactie.”

Dat Tchité in de desbetreffende fase wel degelijk buitenspel stond, vertelt François er wel niet bij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties