Salomon Kalou: "Ivoorkust lonkt"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Salomon Kalou: "Ivoorkust lonkt"
Foto: © SC

De Ivoriaanse spits Salomon Kalou blijft vechten voor een versneld Nederlands paspoort, maar benadrukt dat Ivoorkust geen afgesloten hoofdstuk is. De buitenspeler van Feyenoord benadrukte dat Ivoorkust lonkt en het feit dat zjin vaderland meedoet aan het WK, maakt het alleen maar aanlokkelijker.

Aan GPD zei Kalou dat de beslissing om Nederlander te worden er nog steeds is, maar alle mensen van wie ik houd in Ivoorkust vragen me om voor Ivoorkust te spelen en dat maakt het moeilijker.

Kalou wacht nog altijd de beroepszaak af die hij tegen de Nederlandse minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk heeft aangespannen om alsnog een Nederlands paspoort te krijgen. Op die manier zou hij in aanmerking komen om voor Oranje aan te treden op het aanstaande WK in Duitsland.

Nu is Salomon Kalou ook niet aan een bijster goed seizoen bezig, maar dat heeft alles te maken - zegt de Ivoriaan - met het feit dat hij van trainer Erwin Koeman als buitenspeler op de linkerflank moet spelen waardoor hij een pak van zijn rendement verliest. Naar eigen zeggen speelt hij veel beter in het centrum omdat al zijn automatismen daar op gericht zijn.

Kalou denkt ook dat zijn vermeende egoïsme te wijten is aan het feit dat hij op de flank moet spelen. Zo sloeg hij in de wedstrijd tegen Willem II een aantal keer zijn maatje Dirk Kuijt onbegrijpelijk over. Kalou gaf aan dat hij hem normaal altijd ziet staan, maar dan net niet. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties