KVK Tienen - Dames Zultse VV  6 - 1

Inleiding:

Moeilijke verplaatsing, waar op voorhand de verwachtingen niet zo hoog waren, naar het mooie Bergéstadion van Tienen.

Eerste helft:

In de aanvangsfase boden de meisjes van Zultse goed weerwerk. Het deed denken aan de goede match die ze speelden tegen Standard. Op de 12de minuut kregen ze echter reeds een koude douche. De eerste hoekschop voor Tienen genomen door Anne Huybrechts belandde via een aantal missers van de Zultse verdediging in doel: 1-0.

Daarna volgden een drietal uitbraken op rechts van een bijna ongrijpbare Brenda Das. De eerste kon doelvrouw Evelyne Libbrecht nog repareren, maar bij derde uitbraak was het opnieuw raak: Brenda Das kon de vrijstaande Cindy Put bereiken en deze maakte het koel af: 2-0. De wedstrijd was amper 18 minuten oud.

Hierna kwam Zultse wat meer in de wedstrijd. Martine De Witte kon voor eerste gevaar zorgen. Een hoekschop genomen door Joke Verlinde kwam terug in haar voeten, deze gooide de bal in één tijd voor doel, Davina Callens plaatste mooi het hoofd ertegen. De redding van doelvrouw Heidi Peeters was al even knap.

Op voorzet van Debbie Vandemaele knikte Annelies Demeijer naast het doel. Dat was een betere periode van Zultse. Tussenin kon Tienen evenwel de voorsprong vergroten met een afstandsschot vanop  30m van Brenda Das. We gingen de rust in met een reeds overdreven 3-0.

Tweede helft:

De tweede helft was pas gestart en de aalvlugge Brenda Das kon de nummer 4 voor Tienen optekenen. De thuisploeg hield nu de bovenhand maar Zultse speelde toch alsof ze nog steeds de nul op het bord wilden houden en probeerden fraai te combineren. Halfweg de tweede helft belandde een vrije trap genomen door Cindy Put in de linker benedenhoek van het doel: 5-0.

Er waren nog kansen voor  Liesbeth Onclin, Brenda Das en Cindy Put. Vijf minuten voor affluiten kon Zultse de eer redden: Davina Callens stuurde Fien Decabooter op doel af en via doelvrouw Heidi Peeters kon Fien milderen: 5-1. De volgende actie was weer voor Zultse, Davina Callens kon nogmaals Fien Decabooter bereiken, ditmaal kopte Fien over. In de laatste minuut moest Zultse nog de 6-1 toestaan: een doelpunt aangetekend door de vrijstaande Davina Philtjens.

Commentaar:    Geen al te slechte wedstrijd van Zultse die verloren werd met overdreven 6-1 cijfers. De Oost-Vlaamse ploeg staat echter nog te gemakkelijk doelpunten toe om beloond te worden voor hun inzet. Toch was de speelwijze hoopvol voor de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Kaart.