Rapide zet opwaartse tendens verder

Gentil Dossche

De Lebbeekse trainer Marc Noë had zijn team verwittigd dat de behaalde 10 op 12 nog geen reden tot euforie mocht zijn en dat er heel gedisciplineerd moest worden gespeeld bij hekkensluiter Rode-Verrewinkel dat zich zeker niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Ook de Brabanders bleken evenwel niet bij machte de opwaartse trend van Rapide Lebbeke te stuiten, al hielden de jongens van trainer Joel Crahay er nog vrij lang de spanning in.

Net zoals in de thuiswedstrijd tegen Opstal kreeg Rapide Lebbeke reeds in de aanvangsminuut de kans om de score te openen maar Dimitri Dhondt kopte een hoekschop van Tim Vierbergen op de onderkant van de deklat, terwijl het reboundschot van Kevin Bogemans werd afgeblokt.
Bij Rode-Verrewinkel schoten ze direct wakker en toen Frank Hauben een vrijschop van Christophe Van Beneden wegkopte viel deze voor de voet van Francesco Quaglia die in één tijd Glenn Baert op de korrel nam. Keepertrainer Louis Mergan zag hoe zijn poulain opnieuw geen krimp gaf en week na week bewijst een waardige numero UNO te zijn. Ook op de scherp aangesneden hoekschop van Sebastien Maligieri toonde Glenn Baert zich heer en meester in zijn doelgebied (8ste minuut)
Rapide Lebbeke bleef de bovenhand voeren maar toen op een snelle counter de Rodense spits zich alleen voor doel aanbood geraakte hij opnieuw niet voorbij de bezoekende goalie (24ste minuut)
Met snel combinatievoetbal drukte Rapide de thuisploeg achteruit en toen Dimitri Dhondt na een duel met Dimitri Vandenbergen oog in oog kwam met Jurgen Van der Velde werkte hij beheerst af 29ste minuut 0-1. Rode-Verrewinkel was van slag en toen Wim Walschaerts de snelle Tim Vierbergen in de diepte stuurde legde deze perfect af voor de hardwerkende Kevin Bogemans 34ste minuut 0-2

Zijn de aanvangsminuten na de koffie traditioneel iets minder bij Rapide Lebbeke dan was dit vandaag zeker niet het geval en in de 2de minuut na de hervatting moest de wedstrijd gespeeld zijn ware het niet dat de volkomen vrijstaande Steff De Visscher een perfecte voorzet van Kevin Bogemans onbeheerst over en naast besloot. De wedstrijd verwaterde tot Wim Walschaerts een vrijschop van Preben De Leeuw naast kogelde (64ste minuut) en doelman Van der Velde een supersave in huis had op een knal van Dimitri Dhondt na een nieuwe vrijschop van Preben De Leeuw (65ste minuut)
Trainer Crahay bracht dan Mauro Pinto in en deze stond minder dan een minuut op het terrein toen hij van op zo’n 25 meter op doel besloot en zijn bal de deklat zag schuren (67ste minuut)
Rapide Lebbeke was even opgeschrikt en Dimitri Dhondt stuurde Kevin Bogemans diep doch Torres Rosenilton reageerde niet alert genoeg op diens voorzet zodat Christophe Weemaels nog net voor de lijn kon wegwerken. Op de daaropvolgende hoekschop van Tim Vierbergen knalde de Lebbeekse Braziliaan centimeters naast de verste paal (71ste minuut)
Rode-Verrewinkel begon plots collectief vooruit te stormen en toen Bart Cappellen van ver naar doel trapte caprioleerde zijn kanonbal achter de rug van Glenn Baert 79ste minuut 1-2
De thuisploeg had het gevoel dat er nog een stunt in zat maar slaagde er niet meer in een goed georganiseerde actie op de mat te zetten zodat Rapide met de verdiende 3 punten naar Lebbeke kon terugkeren.

Rode-Verrewinkel

Van der Velde, Vanhaelen, Vandenbergen, Van Beneden (76’ Sironval), Darquenne, Quaglia, Weemaels (67’ Pinto), Cappellen, Kabou (76’ Benois), Maligieri, Russo

Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, De Leeuw, Walschaerts, Vierbergen, Dhondt, Bogemans (86’ Cools), De Visscher Steff (88’ De Visscher Mathias), De Witte (58’ Rosenilton)

Gele & rode kaarten:
86’ geel Maligieri

Doelpunten
29’ 0-1 Dimitri Dhondt
34’ 0-2 Kevin Bogemans
79’ 1-2 Bart Cappellen

Zaterdag aanstaande 26-nov-05 is Rapide Lebbeke te 20u gastheer voor Lebeke-Aalst op het gemeentelijk sportcomplex, terwijl Rode-Verrewinkel op bezoek trekt bij Verbroedering Meldert.