Aruna bezorgt Lens de overwinning

Thomas Dubois

Het werd een heus doelpuntenfestival vanavond in het Parc Des Princes in Parijs, waar Paris Saint Germain het bezoek kreeg van Lens. Pauleta en oude bekende Aruna scoorden elk twee keer voor hun ploeg. Het was een aangename partij die boordevol kansen zat. Zo’n 41.000 toeschouwers zagen hoe Thomert de bezoekers al vlug op voorsprong bracht. Lang duurde de vreugde niet want vijf minuten later kon Pauleta de gelijkmaker al aantekenen. Dan was het tijd voor Aruna Dindane om zijn eerste duivels te ontbinden. Na een goed halfuur gespeeld te hebben zorgde hij voor de voorsprong. Lens liep nog uit tot 1-3 dankzij een doelpunt van Jussie kort voor rusten.

Na de pauze was het alweer Aruna die de 1-4 kon aantekenen. PSG werd zowaar afgestraft op eigen veld. Het kon pas in de slotfase terug een vuist maken. Te laat echter. In de voorlaatste minuut scoort alweer Pauleta de 2-4. In een verwoed slotoffensief komen de “Parisiens” nog op 3-4 via Yepes in de toegevoegde tijd. Het mag niet baten. PSG verloor en ziet zo de leiderspositie door de vingers glippen. Lens staat op een verdienstelijke zevende plaats.