Fiorentina moet de rol lossen

Maarten Vandenabeele

Fiorentina moet een stap terug zetten na een 1-1 gelijkspel in Rome tegen AS Roma. Milan en Juve lopen uit.

Cassano stond opnieuw in de ploeg bij de Giallorossi en toen hij na 2 minuten de bal voor doel zette was Damiano Tommasi als eerste bij het leer (foto). Doelman Frey kon niet meer reageren. 1-0 en een droomstart voor de thuisploeg. Fiorentina was koud gepakt en kon niet onmiddellijk iets terugdoen, ook al omdat Toni in de tang zat bij Mexes en Kuffour. Roma bleef de gevaarlijkste ploeg maar na een blunder van Doni kwamen de bezoekers toch bijna aan de gelijkmaker.

Na rust moest Fiorentina komen en een schot van Montolivo werd door Kuffour in hoekschop gedevieerd. Aan de overkant kwam er ruimte en Cassano schoot hard maar Frey stond pal. Prandelli bracht toen Pazzini in de plaats van Montolivo en de jonge spits ontsnapte even later aan zijn belagers. Mexes kon niet anders dan aan de noodrem trekken: rood en penalty. Toni legde zijn 16e van het seizoen in het mandje. Ondanks de numerieke minderheid bleef de thuisploeg toch voor de overwinning gaan maar meer dan enkele kleine kansen waren er niet meer.