Juve heeft geen kind aan Treviso

Onverstoorbaar zet Juve koers richting 29e Scudetto. Net als dinsdag in de Champions League moest de Oude Dame zich nauwelijks inspannen om de tegenstand opzij te zetten. Bij de verre achtervolgers deed Inter een goede zaak door Messina te kloppen.

Treviso had zich met de eenzame spits Geraldino op het veld gepresenteerd en raakte nauwelijks over de helft. Juve ontwikkelde steriele druk maar duwde het gaspedaal nog niet volledig in. Kansen bleven dus uit. In de 25e minuut zette Galeoto mooi Cannavaro in de wind en bediende Parravicini, die vanaf de rand van het strafschopgebied precies uithaalde: de bal vloog voorbij Abbiati in doel en het stond tot ieders verbazing 0-1. Het was het sein voor Juve om toch het volle pond te geven. In de 37e minuut zette Ibrahimovic strak voor doel voor en de inlopende Mutu rolde samen met de bal in doel: 1-1. Enkele minuten later schoot Chiellini naar doel, Trezeguet stopte de harde bal en zette daarmee doelman Zancopè op het verkeerde been, waarna de Fransman simpel kon binnentikken: 1-2. Nog voor de pauze hadden de Bianconeri de scheve situatie rechtgezet. Na rust hielden ze de boel onder controle en de ingevallen Del Piero mocht op aangeven van Ibrahimovic ook zijn doelpuntje meepikken: 3-1.

Inter startte dit keer met 1 Italiaan, Favalli, in de basis in Messina. Al na 7 minuten kwamen de Nerazzurri op voorsprong via een uitstekend spelende Recoba. 'Il Chino' benutte een assist van Stankovic. Op het uur verdubbelde Cambiasso de voorsprong: 0-2. In de 71e minuut redde Di Napoli de eer voor de Sicilianen.

Palermo kon niet winnen bij Ascoli. De Rosaneri leidden aan de rust oververdiend dankzij een doelpunt van Bonanni maar konden die voorsprong na de pauze niet vasthouden, hoewel Palermo na de gelijkmaker nog verwoed op zoek ging naar de 3 punten. Ferrante zorgde voor de puntendeling: 1-1.

Sampdoria ging pijnlijk onderuit bij Cagliari, dat door de overwinning zijn rode lantaarn doorgeeft aan Lecce en Treviso. Suazo was de grote man bij de thuisploeg: de Hondurees scoorde in de 1e helft vanop vrije trap en gaf na de pauze Antonioli voor een 2de maal het nakijken na een prachtig schot, 2-0.

Lazio behaalde zijn eerste uitoverwinning van het seizoen bij Empoli. Dabo zorgde voor de 0-1 ruststand. In de 2de helft draaide Empoli de situatie om door doelpunten van Bonetto en Tavano (op strafschop) maar de Biancocelesti trokken aan het langste eind. Tare en Liverani waren de doelpuntenmakers. Ficini haalde bij de thuisploeg het einde van de wedstrijd niet na een 2de gele kaart.

Parma ging thuis onderuit tegen Udinese. Nadat Mauri een doelpunt onterecht zag afgekeurd worden in de 22e minuut, klommen de bezoekers toch op voorsprong via Baretto, die net voor rust een assist van Iaquinta binnenwerkte. Net na de pauze was diezelfde Baretto er opnieuw om het aangeven van Iaquinta te verzilveren: 0-2. Het tegendoelpunt van Corradi viel te laat om weer vuur in de wesdtrijd te blazen.

Siena - Reggina bleef 0-0. Voor Reggina het 1e gelijkspel van de competitie en voor de thuisploeg de 1e puntendeling thuis. Falsini liet de thuisploeg al na 29 minuten in de steek toen hij met een rood karton mocht douchen na een fout op Cozza.

Vanavond wordt de topper, AS Roma - Fiorentina, in het Stadio Olimpico gespeeld. Bij winst komen de Viola naast Milan, op 5 punten van Juve.