Afgang voor Villa in League Cup

Kristof Blomme

Doncaster heeft Aston Villa geklopt met 3-0. De club uit League One, vergelijkbaar met onze derde klasse, kwam voor rust op voorsprong dankzij een strafschop van McIndoe. Heffernan en Thornton maakten de afgang voor Aston Villa na de pauze compleet.

Aston Villa had het vooral lastig met Michael McIndoe. Na een pass van hem mocht Mulligan op doel schieten, maar Sörensen pakte. Even later kreeg McIndoe zelf de kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Heffernan kreeg de bal tot bij hem, maar hij mikte net naast. Na twintig minuten kwam de veel gretiger thuisploeg verdiend op voorsprong. Na een voorzet van Coppinger raakte Ridgewell de bal met de hand in het strafschopgebied. Kwelduivel McIndoe miste niet vanaf elfmeter. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers voor het eerst piepen. Milner krulde een bal net naast. Baros claimde nog een penalty, maar daar ging de man in het zwart niet op in.

Acht minuten na de rust werd de voorsprong verdubbeld. Lewis tikte de bal tot bij Heffernan, die beheerst afwerkte. Na een uur spelen trapte McIndoe nog eens op doel, maar zijn vlam ging opnieuw net naast. Tien minuten voor het einde tekende Thornton voor doelpunt nummer drie. Zijn schot week af op Ridgewell waardoor Sörensen kansloos was. Enkele verdediger Barry kreeg nog kleine kansjes voor Villa, maar het bleef bij 3-0.