Milan heeft weinig moeite met Brescia

Maarten Vandenabeele

Een B-team van AC Milan heeft zonder problemen de heenwedstrijd gewonnen van zijn 1/8e finale in de Coppa Italia. Serie B-club Brescia moest met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

Milan telde met  Kaladze, Gattuso en Gilardino slechts 3 'vaste waarden' binnen de 11. De overgebleven plaatsen werden opgevuld met zij die minder speelgelegenheid krijgen in de Serie A. Daaronder nog mooi volk, zoals Rui Costa, Jankulovski, Vieri e.a.

De Rossoneri waren veel te sterk voor Brescia. Het was een half wonder dat de stand bij de rust slechts 2-0 was. De bezoekers hielden een eindje stand maar in de 26e minuut brak Rui Costa het verzet. De Portugees schoot hoog in doel: 1-0.  In de 40e minuut was het Gilardino die een hoekschop van Rui Costa voorbij Agliardi binnenknikte: 2-0.

Na de pauze verraste Brescia de thuisploeg. Na 2 minuten in de 2de helft wist Stankevicius doelman Kalac te passeren op vrije trap van Di Biagio: 2-1 was een heel andere zaak met het oog op de terugmatch. Toch speelde Milan zichzelf nog in veilige haven. Halverwege de 2e speelhelft scoorde Vieri met een vluchtschot de 3-1 binnen.

De return wordt op 11 januari afgewerkt.