Barcelona wint vredesmatch

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Barcelona wint vredesmatch
Foto: © SC

FC Barcelona won gisterenavond een vriendschappelijke ontmoeting tegen een team van Palestijnse en Israëlische spelers. Het werd in Camp Nou 2-1. Het duel werd gespeeld als afsluiting van een tweedaagse topconferentie tussen EU-leden over de situatie in het Midden-Oosten die in de Catalaanse hoofdstad gehouden werd. Bovendien vierde FC Barcelona op die manier zijn 106de verjaardag. 

Voor deze Westrijd van de Vrede kwamen ondanks de tv-promotie van Ronaldinho maar 30.000 mensen opdagen. Ze zagen hoe FC Barcelona met frivool voetbal het doel bestookte van de tegenstander maar voor de rust niet tot scoren kwam. Op het uur maakte Maxi Lopez de 1-0 en vier minuten later zorgde diezelfde Argentijn nog voor de 2-0. Het hoogtepunt van de avond kwam twee minuten later toen de Israëliër Abas Asuan de 2-1 scoorde. Duidelijk was wel dat FC Barcelona zich wat inhield want een vernedering van de tegenstander zou hier niet op zijn plaats geweest zijn . 

Het duel kwam tot stand met de medewerking van Shimon Peres, de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 1994 en oud-premier van Israël, en acteur Sean Connery die zich inzet voor een gezonde verstandhouding tussen beide partijen in het Midden-Oosten. Voor de aftrap kreeg hij een shirt van FC Barcelona met als rugnummer 007, verwijzend naar zijn verleden als James Bond. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties