Juventus wil uitwijken naar oud stadion

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Juventus wil uitwijken naar oud stadion
Foto: © SC

Volgend jaar wordt het Stadio Delle Alpi, de thuisbasis van Juventus Turijn verbouwd. De club zou daarom graag uitwijken naar het Stadio Communale. Dat stadion werd recentelijk nog gerenoveerd omdat daar de openings -en slotceremonie van de Olympische Winterspelen van 2006 wordt gehouden.

Het Stadio Delle Alpi zal na de verbouwing (rechts) 30.000 plaatsen moeten inleveren. Nu telt het 70.000 plaatsen, straks worden er dat 40.000. Ook de atletiekpiste rond het voetbalveld wordt verwijderd. Niet dat Juventus zal lijden onder het capaciteitsverlies. Zowel in de Serie A als in de Champions League komt er nauwelijks volk naar het stadion dat uitblinkt in ongezelligheid en afstandelijkheid.

Fabio Capello, coach van Juventus, zou graag tijdelijk naar het Stadio Communale verhuizen. Hij heeft er namelijk goede herinneringen aan en de nieuwe accomodaties bieden een goed tijdelijk onderkomen.

Na de Olympische Winterspelen zal de naam van het Stadio Communale veranderen naar het Stadio Grande Torino als eerbetoon aan de selectie van FC Torino die omkwam in een vliegtuigramp in 1949. Torino, dat in de Serie B uitkomt, speelt vanaf volgend seizoen vast in dit stadion en niet langer in Delle Alpi. [HB]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties