'Maldini verdiende Gouden Bal ook'

Philippe Crols
| 0 reacties
'Maldini verdiende Gouden Bal ook'
Foto: © SC

Andrei Shevchenko maakt momenteel grote sier in Italië bij zijn werkgever AC Milan. Vorige week scoorde hij bijvoorbeeld nog vier maal in en tegen Fenerbahçe in de Champions League. Ondertussen heeft hij zich ook al uitgesproken over de uitreiking van de Gouden Bal. 

Maandagavond kreeg Ronaldinho dus de Gouden Bal. Dat is een trofee die wordt uitgereikt aan de beste voetballer op de Europese voetbalvelden van het afgelopen jaar. Dat de Braziliaan die prijs won mag eigenlijk niet al te veel verwondering opwekken, want de Barcelona-middenvelder was ronduit subliem het afgelopen jaar. Natuurlijk zijn er nog vele andere goede spelers. Andrei Shevchenko bijvoorbeeld. 

De winnaar van twee jaar geleden zag echter niet zichzelf, maar wel zijn ploegmaat Paolo Maldini als zijn opvolger. "Het was een geweldige avond en Ronaldinho verdient zeker die erkenning. Toch ben ik ervan overtuigd dat als we vorig jaar tegen Liverpool hadden gewonnen in de Champions League-finale, dat onze kapitein de grote favoriet was geweest voor deze titel. Als je ziet wat hij nog altijd presteert, dan is dat ook zeker een erkenning waard. Laat het natuurlijk wel duidelijk zijn dat Ronaldinho de trofee ook verdiende", aldus de Milan-spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties