Albertini beëindigt carrière

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Albertini beëindigt carrière
Foto: © SC

De Italiaanse middenvelder Demetrio Albertini stopt met voetballen. Hij nam die beslissing nadat hij er niet in geslaagd was om een nieuwe voetbalclub te vinden. Hij wil zich nu richten op een trainerscarrière.

Albertini zat sinds vorige zomer zonder club nadat zijn contract bij FC Barcelona afliep en niet verlengd werd. Hij kreeg geen aanbiedingen van clubs met naam en dus had hij geen keuze meer.

Albertini was één van de exponenten van de befaamde opleiding van AC Milan. Hij zou maar liefst veertien jaar het shirt van de rossoneri dragen. In die periode won hij vijf keer de scudetto (de Italiaanse landstitel), 1 keer de Champions League, 2 keer de Europese Supercup en 3 Italiaanse supercups. In totaal speelde hij 293 wedstrijden voor AC Milan. Hij speelde nadien ook nog voor het Spaanse Atlético Madrid, Atalanta Bergamo, Lazio Roma en FC Barcelona. In het begin van zijn carrière werd hij door Milan één jaar uitgeleend aan Padova.

Ook internationaal met de Italiaanse nationale ploeg kende Albertini veel succes. In 1994 speelde hij met de Squadra Azzuri de finale van het WK tegen Brazilië in Los Angeles. Italië verloor met de strafschoppen. In 2000 was hij met zijn land ook de verliezende finalist op het EK in België en Nederland. In totaal kwam hij op 79 interlands waarin hij twee keer kon scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties