Corinthians kampioen van Brazilië

Kristof Blomme
| 0 reacties
Corinthians kampioen van Brazilië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Topfavoriet Corinthians is er in geslaagd de landstitel te pakken. Op de laatste speeldag werd verloren, maar ook Internacional kon niet winnen.

Corinthians moest het op de laatste speeldag opnemen tegen Goias. Vlak voor de pauze kwam Corinthians op achterstand na een goal van Baier. Na de pauze zetten ze echter orde op zaken. Eerst zorgde Carlos Tevez voor de gelijkmaker. Vlak voor het uur bracht Coelho ze 1-2 voor. Toch werd de overwinning nog uit handen gegeven. Souza zette de bordjes in evenwicht. Vijf minuten voor tijd besliste Romerito de partij, 3-2.

Internacional, de enige ploeg die hen nog zou kunnen bedreigen, moest winnen en liefst met enkele goals verschil. De partij bij Coritiba kon niet slechter beginnen, want na vijf minuten stonden ze al op achterstand. Alcimar tekende voor de goal. De bezoekers konden niks meer terug doen, waardoor Corinthians kampioen werd.

Ook Romario liet van zich spreken. De 39-jarige aanvaller werd topschutter met 22 goals. De spits van Vasco da Gama passeerde in extremis nog Robson, 21 goals en Tevez, 20 doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties