Leiderstroon in het vizier

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leiderstroon in het vizier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 14de speeldag is het duidelijk dat de leiderstroon in het vizier wordt genomen door een aantal gegadigden. In eerste instantie is daar het duel tussen het ongeslagen WS Lauwe en medeleider SV Oudenaarde. Maar ook het Henegouwse derby Peruwelz contra URS Centre kan mits winst van de bezoekers veel opbrengen.
 
 En wat gezegd van Wevelgem City dat ingeval van uitzege bij Rumbeke naar de topdrie kan stevenen. Medeleider VG Oostende krijgt het bij een geprikkeld en gemotiveerd SK Lovendegem evenmin op een schotel aangeboden. Naargelang winst of verlies kan zondagavond die leiderspositie er dus alweer anders uitzien.
 
,,David’’ Sk Lovendegem neemt het op tegen ,,Goliath’’ VG Oostende. Op papier heeft de Oost-Vlaamse thuisploeg geen schijn van een kans. In voetbal is dat echter nooit een zekerheid. In ieder geval zal Lovendegem tot de limiet moeten gaan want zeker is dat de kustploeg die leidersplaats zal willen consolideren.
 
Het ongeslagen WS Lauwe neemt het op tegen mede-koploper Oudenaarde. Op eigen veld is Lauwe niet te onderschatten zodat de leiders op hun tellen moeten letten. Een wedstrijd die met spanning zal worden gevolgd door belanghebbende tegenstanders.
 
In een streekderby moet Wevelgem City het opnemen bij SV Rumbeke. Daarin moet City zijn vijfde plaats verdedigen desnoods verbeteren. Belangrijk hierbij is dat Wevelgem zijn beste resultaten buitenshuis vastlegt want 16 op 18. Als de traditie in ere wordt gehouden moet Wevelgem dat bevestigen.
 
URS Centre kan in het Henegouwse derby een zeer goede zaak doen bij winst. In het allerbeste geval levert het de blauw-roden de leidersplaats op.
 
Na de recente 0 op 6 reist Gent-Zeehaven naar SV Zottegem. Om het banier wat op te kalefateren is puntenwinst broodnodig. Bovendien ligt Zeehaven na de nederlaag tegen Eine op revanche gebrand. Zottegem kreeg het vorige week bij Gistel op een schotel aangeboden. Dit keer zullen de blauw-gelen op hun hoede moeten zijn om zich niet in de luren te laten leggen.
 
In het Oost-Vlaamse treffen tussen WIK Eine en Eendracht Aalter staan twee ploegen tegenover mekaar die vorige week aan de winnende hand bleven. Beide hebben hetzelfde aantal punten en dat kan een derby worden waarin een gelijkspel om hoek loert.
 
Diksmuide en St.Eloois-Winkel is een West-Vlaams duel waarbij beide rivalen terecht aanspraak maken op een topvijfplaats. Die zit er trouwens in wanneer één van beide de volle pot binnenrijft.
 
,,Last but not least’’ al lijkt dat wat luguber voor rode lantaarn Gistel dat naar Evergem stevent en allicht weer de nederlaag ziet opdoemen. Alhoewel, want met een 2 op 18 mag de thuisploeg niet hoog van de toren blazen. Na Gistel volgt nog het derby  tegen Gent-Zeehaven en voor die opdrachten mikt Center op een 6 op 6. Hopelijk slagen ze daarin anders wordt het een onrustige winterstop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties