Visé blijft Doornik te baas

Jimmy Wouters

In derde nationale B heeft Visé zondagmiddag de drie punten in het eigen Stadion weten te houden. De Ganzen versloegen Doornik met 2-1.

Een spetterende wedstrijd was het niet aan de koude Maas. Beide ploegen begonnen vrij aarzelend aan de partij. De bezoekers hadden aanvankelijk het meeste veldoverwicht, maar wisten daar niks mee aan te vangen. Visé nam vervolgens over. Zo schoot Crits, op aangeven van Scattone, eerst nog op doelman Dobbelaere. Na 19 minuten spelen zette diezelfde Crits zich knap aan de rechterzijde door, hij omspeelde drie verdedigers en legde de bal panklaar voor Alaimo die de 1-0 maar voor het intikken had. Na de openingstreffer was Doornik van slag en domineerde Visé de wedstrijd. Hoewel ze de wedstrijd onder controle hadden, speelden de thuisjongens geenenkele kans meer bij mekaar.

Na de pauze kwam een heel ander Doornik uit de kleedkamers. De bezoekers waren een stuk vinniger en gretiger geworden. Toch kreeg Visé na 55 spelen de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Scattone zag zijn inzet tegen de binnenzijde van de paal stranden. De daaropvolgende aanval leverde wel een doelpunt op. het leer viel voor de voeten van Lecailler die er met een droog schot 1-1 van maken. De wedstrijd kibbelde vervolgens maar wat voor tot 14 minuten voor tijd Visé aan haar slotoffensief begon. Dat leverde resultaat op, want 10 minuten voor affluiten zorgden twee invallers voor de winnende treffer. Na een fraaie actie van Solhi, schoot de jonge Philippens staalhard in de linkerbovenhoek.