Analyse Nummers één en twee wisselen van positie

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Nummers één en twee wisselen van positie
Foto: © SC

Het Grimbergse Prinsenbos was wederom het decor van een nederlaag van een kopploeg. Ukkel ging met de 2-1 de boot in en moet nu de koppositie aan Berchem, dat wel wist te winnen bij Kampenhout, laten.

Grimbergen wilt aan de winterstop 20 punten achter zijn naam zien staan en dus was winst tegen leider Ukkel een must. Het werd een tumultueuze wedstrijd met twaalf kaarten en tal van blessures. Baudet bezorgde met een laat doelpunt de thuisploeg een verdiende zege. 

Ukkel is daarmee zijn eerste plaats kwijt aan Berchem, dat met 1-4 won van Kampenhout. Berchem gaf Kampenhout een lesje in efficiëntie. De indrukwekkende 15 op 15 heeft Berchem nu de koppositie opgeleverd. Na een moeizame start lijken de hoge ambities nu toch ingewilligd te worden. Berchem kan mits een nieuwe overwinning volgende week op het veld van RC Lebbeke herfstkampioen worden.

RC Lebbeke en Olympia Wilrijk speelden 1-1 gelijk. Lebbeke blijft dus een achterstand hebben van twee punten op Wilrijk. De bezoekers gingen zelfs bijna met de drie punten lopen, maar Vierbergen zorgde voor gerechtigheid. Beide ploegen blijven staan in de middenmoot, al voelt Lebbeke de hete adem van Meldert en Opwijk in de nek.

Nog een ander duel tussen twee middenmotors was dat tussen Schoten en Lebeke-Aalst. Beide ploegen hadden evenveel punten en de match zelf bracht daar geen verandering in. Schoten en Lebeke-Aalst verdeelden netjes de punten. Schoten kreeg op het einde nog een grote kans om de drie punten thuis te houden, maar Goetelen miste een strafschop. Lebeke-Aalst en Schoten staan nu gezamenlijk op de zevende plaats.

Met Kontich gaat het van kwaad naar erger. De eerste periodekampioen is helemaal de pedalen kwijt. Tegen Eendracht Opstal werd er met 0-2 verloren, dat was meteen de vierde nederlaag op rij voor Kontich dat naar de vijfde plaats zakt. Voor Opstal is dit een mentale opsteker want ook zij zaten in een dipje. Opstal herpakte zich dus met een zege op Kontich en staat nu vierde.

Verbroedering Meldert pakte een broodnodige overwinning tegen Dilbeek. Vlak na rust zagen de thuissupporters nochtans een 1-0 voorsprong veranderen in een 1-2 achterstand, maar Derraz bezorgde Meldert toch nog de overwinning. Door deze zege komt de fusieclub weg van de voorlaatste plaats. Dilbeek ziet de kloof met de subtop ietsje groter worden en had zeker meer van deze heenronde verwacht.

Opwijk is welgeteld één week van de voorlaatste plaats weggeraakt. Nu staat Opwijk daar alweer. Er werd zondag met 1-3 verloren van SV Temse. Temse vestigt zich zo in de subtop van het klassement, terwijl er Opwijk een lange strijd tegen de degradatie wacht.

SK Londerzeel nam probleemloos afstand van Rode-Verrewinkel. Londerzeel bevindt zich al een heel seizoen in de hogere regionen van de stand en Londerzeel moet in staat zijn om dit vol te houden tot het einde. Voor Rode-Verrewinkel lijkt de strijd nu al beslecht, in negatieve zin dan. Rode heeft een achterstand van tien punten op Meldert en lijkt nu al verloren.





Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties