Oudenaarde dient Lauwe eerste verlies toe

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oudenaarde dient Lauwe eerste verlies toe
Foto: © SC

,,Hoe meer men wint, hoe dichter de nederlaag naderbij komt’’ is een gezegde in de sport. Dat heeft WS Lauwe op de 14de speeldag moeten ervaren. Het moest er eens van komen maar toch jammer dat het gebeurde in een spannende topper die door talrijke kijkers werd bekeken. Anderzijds blijft URS Centre in het spoor van het leidersduo Oudenaarde-Oostende na vlotte winst in het Henegouwse derby bij Peruwelz.
 
In dit topduel waren de kansen schaars alhoewel in de eerste helft thuisdoelman Mestdagh  zijn ploeg overeind hield. Wat aanduidde dat Oudenaarde de betere ploeg was in die eerste periode. De inbreng van Filiz bij Lauwe bracht enigszins verandering in het spel want bezoekende doelman Van Steenberge moest hem beletten te scoren. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een actie Dobias Koudijzer-Vergucht werd even afgehouden door Mestdagh waarna Feys in de rebound het enige doelpunt scoorde.
 
Lauwe ging nadien de offensieve trom betokkelen maar slaagden er niet in de bezoekende verdediging te verschalken.
 
Bij Peruwelz nam URS Centre  afstand met doelpunten via Devillers en Delaby. Net voor rust kon Bourlard milderen hoewel in de tweede helft de bezoekers lang moesten wachten op winstzekerheid want slechts in de slotfase bezorgde Zico Centre de zege.
 
Medeleider VG Oostende scoorde een verdiende driepunter bij SK Lovendegem. De kustploeg legde trouwens de betere combinaties op de grasmat en dat leidde naar twee doelpunten. Vrij vroeg moest thuisdoelman De Paepe redding brengen. Slechts eenmaal kon Lovendegem via Ben Kadi echt dreigen. In de tweede helft sloeg Oostende zijn slag met treffers van De Rycke en Sys. Tussendoor had bezoeker Narayaninnaiken de paal getroffen. Nadien kon de thuisploeg nog nauwelijks een vuist maken.
 
Het Oost-Vlaamse derby onderaan het klassement tussen WIK Eine en E. Aalter bleef onbeslist zodat beide toch niet zonder punten moesten afdruipen. Er werd stevig gebikkeld en dat leidde tot een kwetsuur van Aalterdoelman Morthier na een botsing met Vandenhende die intrapte. Na 20 minuten moest het Aalterse keepersmonument vervangen worden door doublure De Baets. De beste bezoekende kans was voor De Ridder maar die dropte net over Eine-doelman Balcaen en de lat.
 
In de tweede helft nam Aalter het heft in handen want Balcaen moest een knal van Demeyer pareren. Nadat Aalter-trainer Moens De Ridder naar de spits schoof werd die gepakt rand ,,16’’ zodat De Sloover de bezoekers vanop de stip langszij bracht. Een gelijkmaker die de sfeer enigszins vertroebelde want op aangeven van de lijnrechter werd De Ridder vijf minuten voor affluiten voor natrappen uitgesloten.
 
Met drie doelpunten van Van Steenberghe pakte Zottegem tegen Gent-Zeehaven de volle pot. De eerste treffer viel na 15 minuten. En ondanks Zottegemse nog kansen creëerde kwamen de Ratjes net voor rust langszij via Verschraegen. Net zoals voor rust bleef ook erna Zottegem de offensieve trom betokkelen. Kansen bij de vleet tot Van Steenberghe verdubbelde en Zeehaven de nederlaag zag opdoemen. Bezoeker Timo zag een doelpunt afgekeurd (buitenspel) terwijl later Browaeys de gelijkmaker verknoeide. In de slotfase zou Van Steenberghe met een derde treffer de bezoekers doen knielen.
 
Bij SV Rumbeke kon Wevelgem de zege pakken na een spannende partij. In de eerste helft bleven beide ploegen aan mekaar gewaagd met doelpunten aan elke kant via bezoeker Callewaert en Deneve. Na rust zorgden de bezoekers met treffers via Mikolajczak en Vandaele voor de winst.
 
Een tweede West-Vlaamse duel verliep spannender want Diksmuide moest wachten tot in de ultieme minuut om de zege af te dwingen tegen een taai Winkel Sport. Bovendien werden beide doelpunten gescoord door de thuisploeg. Aanvankelijk klommen de bezoekers op voorsprong via een owngoal van verdediger Vandeportaele. Het bleef een thriller die slechts zijn ontknoping kende in de allerlaatste minuut toen Planquette een elfmeter verzilverde voor de thuisploeg.
 
Evergem moest niet eens zijn beste voetbal boven halen om zwakke broertje Gistel te verpletteren. Geen enkel moment konden de bezoekers verweer bieden die naam waardig. Frouja (2), Moreels (2), De Croock en Hebbrecht zorgden voor het half dozijn doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties