"Vandereycken nieuwe bondscoach"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"Vandereycken nieuwe bondscoach"
Foto: © SC

Het ziet er sterk naar uit dat René Vandereycken de nieuwe bondscoach wordt. Volgens de de grote nationale kranten  is het zelfs al zo goed als zeker dat Vandereycken straks Aimé Anthuenis opvolgt.

Michel Preud’homme had al meerdere gesprekken met Vandereycken en is erg enthousiast over de voormalig trainer van onder meer Anderlecht en Racing Genk. Hij zal dan ook op 22 december Vandereycken voordragen als nieuwe bondscoach. Als de rest van de bond akkoord gaat, is de benoeming van Vandereycken een feit.

Preud’homme heeft als voorzitter van de technische commissie nog meer plannen. Zo wil hij, als de nieuwe bondscoach akkoord gaat, na het seizoen met de Rode Duivels op stage. Die stage zal zo’n tien dagen duren en zal ergens buiten België plaatsvinden.  De bondscoach kan dan zijn spelers leren kennen en een hechte groep smeden, om de Rode Duivels zo klaar te stomen voor de levensbelangrijke EK-kwalificatiecampagne. Uiteraard zullen er dan ook oefenwedstrijden gespeeld worden. Op 10 maart staat er trouwens ook een oefenpartij op het programma, al heeft de bond nog geen tegenstander.

Preud’homme wil ook de Rode Duivels twee keer per seizoen op een woensdag samenbrengen voor een training. Daarvoor rekent hij op de medewerking van de Belgische clubs.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties