Van Galen mogelijk geschorst

Van Galen mogelijk geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barry van Galen deelde in de match tegen Twente een kopstoot uit aan Gakhokidze. Hoewel scheidsrechter Blom deze actie niet zag werd een onderzoek ingesteld door de KNVB.
 
AZ behaalde op het veld van Twente een knappe 1-3 overwinning. Barry van Galen, de soms geniale aanvaller van AZ, zorgde voor het enige minpunt. Hij deelde een kopstoot uit aan Gakhokidze. Hij mocht gewoon op het veld blijven staan. Op de televisiebeelden was de kopstoot echter duidelijk zichtbaar waardoor de aanklager van de KNVB een onderzoek instelde. De kans is dus groot dat Van Galen alsnog een serieuze schorsing krijgt.
 
Van Galen zelf bekende schuld, maar vond dat hij niet alleen schuld trof. “Het had me nooit mogen gebeuren, maar ik werd al de hele wedstrijd gezocht. Die scheidsrechter deed niks, geen vrije trap kreeg ik mee. Het is dom dat ik me heb laten provoceren.” Trainer Louis van Gaal was vrij mild voor z’n aanvaller. “Ze hebben hem uit z’n tent gelokt en met succes. De aanklager krijgt de beelden op een presenteerblaadje aangeboden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties