Liverpool makkelijk naar WK-finale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Liverpool makkelijk naar WK-finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool heeft zich net als het Braziliaanse São Paulo eerder op de dag geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De Champions League-winnaar versloeg in Yokohama het Costa Ricaanse Deportivo Saprissa gemakkelijk met 3-0.

In tegenstelling tot de andere halve finale tussen São Paulo en Al-Ittihad (3-2) was deze wedstrijd allesbehalve spannend omdat het klasseverschil tussen beide ploegen erg groot was. 

The Reds openden al na twee minuten de score. Peter Crouch, de spits die dit seizoen zo moeilijk tot scoren komt, was de gevierde man. Op aangeven van Djibril Cissé, die had de voorkeur gekregen op Fernando Morientes, volleerde de ex-spits van Southampton de bal in de hoek.

Het was de start van een partij waar Deportivo Saprissa constant achter de feiten moest aanhollen. Na een halfuur keken de Costa Ricanen al tegen een 2-0-achterstand aan. Steven Gerrard nam een voorzet van Jon Arne Riise op de rand van het strafschopgebied in één tijd aan en knalde zo de bal in doel. Het slotwoord was opnieuw voor Peter Crouch die de wedstrijd definitief op slot deed met een tweede treffer.

Finale:

FC Liverpool (Eng) - FC São Paulo (Bra)

Troosting:

Deportivo Saprissa (Cri) - Al-Ittihad (S-Ar)

5de en 6de plaats:

Al-Ahly (Egy) - FC Sydney (Aus)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws