Bayern wint in de klassieker

Jimmy Wouters

Bayern München heeft zich verzekerd van de herfsttitel. Het won namelijk de klassieker tegen Dortmund met 1-2.

Borussia Dortmund had de laatste vier jaar niet verloren in eigen huis van de landskampioen en ook zaterdag had de ploeg recht op meer. De thuisploeg trad met een erg jong elftal, van net geen 23 jaar, aan. De jonkies maakten het Bayern in een erg aangename wedstrijd knap moeilijk.

De thuisploeg speelde sterk en kwam in de eerste helft bijna verdiend op voorsprong, maar zowel de lat als paal stonden een aantal keer in de weg. De wedstrijd ging goed op en neer, maar de beste kansen waren toch voor Dortmund.

In de tweede helft kwam Bayern iet of wat tegen de gang van het spel in via Ali Karimi op voorsprong. Dortmund drukte vervolgens door, maar het was Claudio Pizarro die op de tegenaanval de 0-2 wist op te noteren. Voor Dortmund was de wedstrijd bij gevolg gespeeld alhoewel Kringe nog voor de aansluitingstreffer zorgde. [AN]