Hamburg-trainer valt in de prijzen

Philippe Crols
| 0 reacties
Hamburg-trainer valt in de prijzen
Foto: © SC

Hamburg is al een tijdje zeer goed bezig in Duitsland. Zoals gewoonlijk vertaalt dat zich in enkele eindejaarsprijzen en dat is in Duitsland niet anders. Dit keer was het trainer Thomas Doll die in de prijzen viel. 

Thomas Doll werd door het Duitse blad Kicker uitgeroepen tot 'Persoonlijkheid van het jaar 2005 in de Bundesliga'. Dat is trouwens niet meer dan terecht. Doll werd vorig seizoen in oktober aangesteld als trainer van Van Buyten en co. Hij moest er Klaus Topmöller gaan opvolgen. Op dat moment stond de club op de laatste plaats in de Bundesliga. Hij leidde Hamburg in datzelfde seizoen nog naar een achtste plaats in de Duitse competitie. Op dit moment staat Doll met zijn ploeg op een tweede plaats en bovendien overwintert Hamburg ook nog eens in de Uefa Cup. Alleen in de Duitse beker werd Hamburg onlangs uitgeschakeld door Bayern München. Al bij al toch redenen genoeg om Doll te bekronen denken wij zo. 

Op de erelijst volgt de Hamburg-trainer trouwens Thomas Schaaf en Felix Magath op. Schaaf werd in 2004 als trainer van Werder Bremen bekroond en Magath overwkwam hetzelfde in 2003. Toen stond hij nog aan het roer van Stuttgart, maar inmiddels is Magath aan het werk bij landskampioen Bayern München.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties