Analyse Tussenbalans Serie A: Inter

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Tussenbalans Serie A: Inter
Foto: © SC

Net zoals de voorbije seizoenen kocht Inter weer massaal in om eindelijk nog eens een Scudetto te winnen. De vorige dateert al van de tijd van Matthaeus, Klinsmann, Brehme en coach Trapattoni: een ander voetbaltijdperk dus. Grote patron Moratti spaarde kosten noch moeite en haalde o.a. Walter Samuel, Luis Figo en David Pizzaro naar Milaan.Christian Vieri was het grootste verlies: de sterke spits trok naar de buren van AC Milan.
 
Van het sterrenensemble moest coach Roberto Mancini een ploeg maken. Het (voor)seizoen startte uitstekend: Inter haalde probleemloos de poules van de Champions League en de Italiaanse Supercup werd gewonnen in het hol van de leeuw: bij kampioen Juventus besliste Veron de wedstrijd in de verlenging.
 
Ook in de competitie ging het niet onaardig maar door de nagenoeg perfecte koers van Juventus ligt Internazionale toch 8 punten achterop. Het onderlinge treffen in Turijn verloren de Nerazzurri kansloos met 2-0. Wel kreeg Inter net voor de winterpauze een enorme mentale boost: in de stadsderby tegen grote rivaal AC Milan trokken ze eindelijk eens aan het langste eind. Onder impuls van een herboren Adriano zegevierde Inter met 3-2 en staken de vijand voorbij in de rangschikking. De ploeg gaat uit van een ijzersterke verdediging. Niet toevallig zijn het de Nerazzurri die in het jaar 2005 de minste doelpunten tegen kregen. Gecombineerd met een dodelijke aanval met Adriano, Cruz, Martins of Recoba moet dat naar succes leiden.
 
De achtervolging op Juve is ingezet. Met nog een groot deel van de competitie voor de boeg geloven ze erin bij Inter. Ook in de Champions League behoudt de Milanese club alle kansen. Als groepswinnaar werd Ajax geloot voor de volgende ronde: geen onoverkomelijke hindernis. In die CL haalde Inter zich wel kritiek vanuit heel Italië op de hals: in de uitwedstrijd bij Glasgow Rangers telde de basisploeg van de Nerazzurri geen enkele Italiaan…

Adriano (foto) is en blijft de absolute sterspeler, ondanks zijn bleke heenronde. De laatste weken is de Braziliaan overigens weer in grootse doen: hij en niemand anders besliste de Milanese stadsderby in Inters voordeel. 10 doelpunten staan er al op de teller in de Serie A.
 
Luis Figo laat het hoongelach ook stilaan verstommen. De Portugees trapte in het seizoensbegin geen deuk in een pak boter maar werd daarna vaak beslissend, met doelpunten en assists. De nummer 7 lijkt helemaal niet meer te komen uitbollen en is vastbesloten om ook in Italië prijzen te pakken.

Strateeg op het middenveld is nog steeds Juan Sebastian Veron (foto). De Argentijn strooit de gemeten voorzetten en passes in het rond. Wel gaf hij reeds te kennen aan zijn laatste seizoen in Europa bezig te zijn. Veron is zijn zigeunerleven beu en wil terug naar zijn geboorteland. Zijn besluit staat vast. Met Pizzaro, Stankovic en Cambiasso heeft Inter echter nog mooi volk genoeg om het middenveld te bevolken.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties