Analyse Tussenbalans Serie A: AC Milan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Tussenbalans Serie A: AC Milan
Foto: © SC

Bij AC Milan kan men onmogelijk tevreden zijn met het voorbije jaar 2005: de titel ging vorig seizoen na een rechtstreeks duel verloren aan Juventus en de wonde van Istanbul, toen Liverpool alsnog terugkwam, is nog steeds niet geheeld. Sindsdien is Milan niet langer de onoverwinnelijke vesting die het daarvoor vaak wel was. Vooral de verdediging wankelt meer dan eens waardoor de Rossoneri slechts als 3e, met 9 punten achterstand, de winterstop ingingen.
 
In het tussenseizoen was nochtans weer straf ingekocht: Alberto Gilardino (foto), de meest begeerde Italiaanse voetballer, kwam na lange onderhandelingen over van het noodlijdende Parma. 'Gila' had Parma in de Serie A gehouden en was klaar voor de absolute top. Een mooie publiciteitsstunt was het binnenhalen, via een vrije transfer, van Christian Vieri bij de buren van Inter. Tomasson, aanvaller op overschot, werd aan Stuttgart verpatst.
De rest van de selectie werd in de breedte versterkt: Jankulovski en Vogel zijn zelden basisspelers.
 
Net als vorig seizoen volgde een abominabele start: bij nieuwkomer Ascoli moest Milan genoegen nemen met een punt en in Sampdoria werd verloren. Tot overmaat van ramp leek Gilardino met een vertrouwenscrisis te zitten. Maar kwaliteit komt altijd bovendrijven en Milan raakte op toerental: de Rossoneri wonnen 8 opeenvolgende wedstrijden, waaronder de topper tegen Juventus. Gilardino begon met de ogen dicht te scoren. Toen volgde de ontnuchtering in Firenze, waar Fiorentina met 3-1 (nogal gelukkig) de bovenhand haalde. Sindsdien sputtert de motor weer en als klap op de vuurpijl werd de Milanese derby verloren.
 
Ook in de Champions League kenden de Rossoneri de nodige problemen met PSV, Fenerbahce en Schalke. Toch sloten ze de groep af als groepswinnaar maar in de volgende ronde wacht met Bayern Munchen een aartsmoeilijke opdracht.
 
Het zorgenkind is de verdediging. Voorin zit het met Kakà, Shevchenko en Gilardino snor maar op stilstaande fasen laat de defensie zich meermaals ringeloren. Dida is dit seizoen slecht een schim van de superdoelman die hij was. Nesta (foto) en Stam blunderden al geregeld en Maldini begint last te krijgen van ouderdomskwaaltjes, die hem regelmatig aan de kant houden. Daarom is Ancelotti vooral op zoek naar sterke, jonge verdedigers om weer aanspraak te kunnen maken op de hoogste onderscheidingen.
 
Gelukkig compenseert het aanvallend talent heel veel, zodat ook dit seizoen nog rekening moet worden gehouden met AC Milan. Vorig jaar konden de Rossoneri op een bepaald moment een 8-puntenkloof dichten, een 9-puntenkloof overbruggen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties