Mokoena weggestemd als kapitein

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mokoena weggestemd als kapitein
Foto: © SC

Aaron Mokoena, ex-speler van Germinal Beerschot en Racing Genk, zal niet deelnemen aan de Afrika Cup. Hij werd na een stemming door de spelersgroep de aanvoerdersband ontnomen. Nu wil Mokoena niet meer spelen voor zijn land onder bondscoach Ted Dimitru.

Mokoena, nu spelend voor de Blackburn Rovers in de Premier League, werd volkomen verrast door de stemming. De verdediger vindt dat als de coach twijfels had over zijn leiderschap, hij liever had gehad dat Dimitru hem dat persoonlijk was komen zeggen.

De beweegredenen van Dimitru om in de spelersgroep een stemming te houden over het aanvoerderschap werden geboren uit het feit dat Mokoena later aansloot bij de spelersgroep om eerst nog een wedstrijd met Blackburn te kunnen spelen. Dumitru beweert dat hij niet wist dat Mokoena nog een match zou spelen, Mokoena zegt dan weer dat hij de Zuid-Afrikaanse voetbalbond op de hoogte had gebracht.

De stemming viel dus uit in het nadeel van Mokoena. De spelersgroep koos voor Sibusiso Zuma als nieuwe aanvoerder van de Bafana Bafana. Mokoena stelt Dimitru verantwoordelijk voor de gang van zaken en verliet stante pede het trainingskamp. De verdediger vindt dat het vertrouwen tussen hem en de coach onherstelbaar beschadigd is. Hij zal niet meer voor Zuid-Afrika spelen zolang Dimitru het voor het zeggen heeft bij de nationale ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties